Elfelejtett kéj
Újjaim tappintják szerelmünk pulzusát,
Pecsenyére éhes a vadász bennem már.
Mohó kéz simítja szobrod örök húsát:
Álom perce kékül, még szájprémedre vár.
Messze van már a lagzi fényes órája
Amikor együtt dobban létünk értelme,
S pogány hitünk remegő vágyát szolgálta
Ez a kettőnk érzéseiből szőtt kelme.
Miért a divat vigyáz mindig fekete
Kéjeink titkának forróságaira?
S nyugalmunknak emléke miért ne lenne?
Éjeink melegéből száll már az ima,
Emberségünk isteni szerelme benne:
Így követhetnek a tegnap lázai ma.
2005. március 19., Oronó
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.