Figyelek én
Figyelek én, csak máson jár az eszem,
Lázadás van s a szívemet lesem,
Dörögnek bent, csapkodják az ajtókat,
Lelkembe szúrják az izzó karókat.
Csituljatok, hé, ti lázadó érzelmek,
Szabaduló szerelmetes félelmek!
Beleremegek kéjes szavaitokba
Vagy reá hullok szenes poraitokra.
Hjaj, csend legyen ott benn aljas bűnök!
Suttogtok, hogy a másvilágra űztök,
Adjatok csak egy cseppnyi tüzes vágyat
Vagy én nyújtok nektek hideg tőrágyat.
Izzó pokol, úgy vonszolják szívemet,
Egyetlen, végsőkig kitartó hívemet,
Távozzatok apró, felkelő ördögök,
Visszahívlak titeket szent örömök.
Figyelek én, csak máson jár az eszem,
Lázadás van s a szívemet lesem,
Dörögnek bent, csapkodják az ajtókat,
Lelkembe szúrják az izzó karókat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.