Hajnaltájt
Hajnaltájt, mint harmat kertünk füvein,
gyöngyveríték ül sima hátadon,
nézném hogy szenderülsz el,
aztán a nappalt álmodom...
Forróság van kedves, mégis délben
csupa báj vagy, s ezernyi rejtett részlet
egészeként keringsz e létben.
Csak zsong, zsizseg a nyári lég tompán,
a tájba vágott ablakunkon át lomhán.
Kora este, a félig homály lepte kertben,
annyit loptam tőled amennyit tehettem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.