Májusi szél
„koszorúzd lombbal és tartsd meg magad,
versben bujdosó haramia vagy”
/Nagy László/
I.
Arcomra ráncot éget a szél,
Májusi éj dala még szívemhez ér.
Szilánkosra töri szánkban a szót
Most ez lét, s dadogó hallgatásunk
Hullt lobogói borítják be a fény mezejét.
Éget a szél, perzseli arcod.
Haramiaszívekben kivirágzik a kés,
Sörényes sebeken megalvad a vér,
S a felleg alatti holdakon sincs már
Semmi más, csak monoton nyugalom.
II.
Lépj közelebb, bátran.
Magadban, ha bízol, tőlem se félj.
A csend közömbös kordonjaira
Ráfeszül a nyár, majd tovalép.
Én akkor is itt leszek.
Nézz a lombokon át.
Arcunkra ráncot éget a szél,
Májusi éj dala még szívünkhöz ér.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.