HANG A TÛZRE
HANG A TŰZRE
Eddig úgy véltem, HANGját én adom,
ritmusa lelkem, „enlélegzésem”,
s amikor fúlok, új levegővel
új eget kapok tágas tüdőmbe,
s harsogom, ahogy bírja HANGom.
S eszköz a tüdőm, s dolog a torkom,
A szám akadály, mi legyőzetik,
végigfut rajtam: időm nincs élni:
vagyok a TŰZnek fujtatójaként,
meggyűlt hangoknak tárgya csupán.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.