Parfüm
Uborkaillata volt
ma kezembe akadt,
beleszagoltam.
Orrcimpáim közé szorult.
Az útvonal:
szaglóhám
ekecsont
limbikus rendszer
hipotalamusz
frontális lebeny.
Koncert volt, a párás penész
kocsonyaként lógott a pince faláról
másnapra megkeményedett
a széken hagyott pólóm.
Az úton matricaként heverő levelek
sárgák voltak, pirosak és barnák.
Akkoriban gyalog jártam
gesztenyéket rugdosva
a szökőkút felé menet,
hátizsákomban
citromos tea lötyögött,
emlékszem, félórával
hamarabb keltem,
hogy időben lefőjön.
B. mindig kért belőle,
az íze miatt anyunak szólított.
Akkor úgy hittem,
ha nagy leszek, belsőépítész leszek
Szépiafelvételes csomagolópapírba
burkoltam a könyveimet.
Kávézókban ültünk,
vagy kagylón keresztül beszélgettünk.
Apa régi ingjeit hordtam
Kommersz rockzenekarok szóltak
hazafelé a walkmanemből
s még egyáltalán nem érdekelt
semmiféle párkapcsolódás.
Számomra már egész mások
a szeptemberi levelek
Az ég talán még mindig olyan koraősszel,
de a szagok másmilyenek.
Nem érzem a savanykás
gesztenyehéj-illatot,
a cipőmre is máshogy
tapad a nyirkos avar.
Már nem sétálok hátrafelé menet
csak hogy felkapja hajam a szél.
Nem csörög a vezetékes telefon,
koncerten se voltam régen
a hátamon se lögyböl a palack.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.