Mihez kezd vele?
Tudván: elkerülhetetlen megannyi
elárvult végvár eleste, immár minden
helytállás eleve megkésett utóvéd-
harc — veszve. Nem hiábavaló mégsem,
nem pusztán harsány, magakellető virtus.
Híján korához illő tartásnak–
tartózkodásnak, őszülő tincsekkel
az egykoron bikát nyűgöző amazon
bizony anakronizmus. Ám ha méltósággal
süllyed el az antik földrész, mihez kezd
a zavarba ejtő, terhes örökséggel
a nemzedék, amely hagyta a nagy vízen
átkelt újvilágnak, hogy az utódok
lelkében csináljon szállást magának?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-11-28 00:01:30
Utolsó módosítás ideje: 2022-11-28 20:21:48