Dilemma
Dilemma
Voltam-e én, mielőtt lettem?
Őrzi-e titkos tarsolyban a lélek
vagy az elme egykori létem?
Vagy csak a vaksi anyag
puszta szeszélye, hogy most és itt vagyok?
Látom, hogy az ég fölöttem ragyog,
s a földben a magok
rugdalódznak, mint anyaméhben
a kikívánkozó magzatok.
S ha majd egyszer lábam lógázom
/ha van valahol/ a másik világon,
tudatosul-e bennem
az itt már nem-létezésem?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2024-09-29 20:18:26
Utolsó módosítás ideje: 2024-09-29 20:18:26