Mindig
mindig keresni
a hullámcsatot indulás előtt,
a körteformát, amit
szappantartó helyett vettem,
mert olcsóbb volt.
meg azt a természetellenesen
digitális-színű képet
még gimi harmadikból-
legutóbb a cipősszekrény
aljában láttam.
vagy a kiskanalat,
amit kidobtam a joghurtos dobozzal.
Mindig kutatni
a magamé helyett mások élete után-
benézni az utcáról az ablakon
régi levelezőlapok
elmaszatolt betűit bogarászni.
samponszagúan ülni-
miközben az erkély fala
ontja magából az aznapi meleget
s szemlélni a forgalmat
azt képzelve, az autóban ülők
hozzám sietnek haza.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.