a tetszhalott bár álmodó
hatalma vesztegzár alatt
ma jóllakott kis lázadó
pediglen tegnap még szaladt
ha tudta jól: ingzsebnyit ér
de életét köszönheti
e csöppnyi dobbanásokér’
melyért ma ő felel neki
de mára nincsen-szó feszült
a szívverésnyi csend közé
az álmodó is megkövült
a szája jár, de nem beszél