Gregorián
"Hírdetem minden csodás tettedet:
örvendezem és ujjongok benned:
zsoltárt zengek a Te nevednek, Felséges"
Aranyarcod szemem királyvizébe mártom,
itt a Márton hegyen, Pannónia-halmán,
a tornyokig ömlő levendulacsöndben.
Nemcsak a töredelem, a véghetetlen
magány hozott ide, halállal kitömött élőt,
Ismeretlen Istenem.
Lélegzetünk égig érő haragkötél,
ünnepre hívó énekekkel,
sóhajainkból fecskekönnyű greorián száll,
ellobban a Napban:
Narrabo ómnia mirabília tua:
laetabor et exultabo in te:
psallam nómini tuo Altíssime.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: H.M.F.,
Kötetben: Minótaurosz sír (Budapest, 2005)
Kiadó: Accordia