Bolondos társadalom
Pöttyök a falon.
Szakadt, piros nadrág.
A költészet oly magasztos terhe alatt,
Ki ama galád, ki meg nem részegül?
Kalap a kobakon.
Szétszórt, szennyes zoknik.
Oh, drága toll, ajánlom, siess,
Siess, hogy utolérj, hisz már itt sem vagyok!
Kupak a fogak közt.
Bús, fonnyadó virágok.
Mondd, te szentelt egyszerű lélek:
Nem vonz elvetemült balgaságom?
Kapkodó, száraz csókok.
Én és a három kávéfolt.
Ki nem érzett ily keserűen bódító ízt,
Nem tudja: milyen őrült, milyen csodás
Ez a bolondos társadalom!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.