Hátha (módosított)
Nem tudom.
Előre semmit soha.
Utólag se.
Csak ködös sejtés, hogy
valahol volt valami,
amihez mintha lett volna közöm.
Egyszer.
Közben ott a bizonytalanság,
hogy talán többször is.
Csónakház fonatok a sziget
túlsó csücskén.
Körülöttük létező életjelek:
füst,
kutyaszar,
gyepre ontott halbelső,
kitépett füzetlap;
az egyik oldalán közösülés vázlat,
a másikon matematikai képlethalmaz.
Por még,
és a rothadó nád
szaga.
Öklendező pillantások a vállon át.
A mosolytalan,
a szinte már üres szemgödör,
mint ásott kút omladozó falába akadt
tükörtörmeléken az égdarab.
A kivonulás-háló fonatait illesztgető
hátha.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.