Éjjel
Mennyi éjjelt töltöttem ócska cigaretta füstben,
gondolkodván sokat a léten, világmindenségen,
s mindaz mire ráébredtem csak a hordóácsolás,
mihez erőm nincs, hiányzik belőlem a kitartás.
Maradtam hát továbbra is mint megfigyelő,
cinikus kritikus, soha semmivel sem egyenlő,
ki holmi sejtelmekre, álmokra támaszkodván,
ítéletet hírdet, s mindig fölmenti saját magát
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Éj és Köd (Miskolc, 2005)
Kiadó: szerzõi