Kesztyû
Kesztyű
Megváltozik minden. Egy sötét, hideg kesztyűpár nyúl felém.
Akaratom is támogatja. Igaza lesz hamarosan.
Felsírtam régen, de már fölösleges az utolsó remény.
A szél is itt játszik a faágakkal, és dúl-fúl hangosan.
Mindenki találkozik ezekkel a kesztyűkkel. Akárhogy.
Elrettentő évek az ujjak, vagy csillogó, éles kések.
A kérdés csak az idő. Előbb-utóbb mindenki földre rogy.
Minek halogasszam? Ha várok, úgy csak szenvedek, és kések.
A megváltás kesztyűi ragadnak ki a kínnak kezéből.
Vár majd rám az örök megnyugvás. Akár füstként, vagy a föld alatt.
Minden perc arany lesz s iszom majd az ártatlanság nedvéből,
s nézem majd a szörnyű, halvány utat, amerre lábam haladt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.