Szívemben már...
Szívemben már nincs helye vágynak, tiszta a lelkem,
S végigmenvén Danté poklának peremén még
Látom a bűnösök arcán kínját néhai hősnek,
Megfontolt fia törvényes Themisz isteni nőnek,
Ő más balgák vétkeiért maga élete fényét
Adta, dantei fattyak csüngtek e fény erején,
Kegyelmét ama Szent istentelen, üdvözületlen
Fajzatok túlzott sírásától nem tagadá el,
Ám ők lásd rútúl eltékozolák eme kicset,
Tűzzel a másikat égették el nyomban a balgák,
Öltek a gyarlók, nem hallgattak az isteni szóra,
Ennek okáért szenvednek most már odalent és
Nyígnak a tárnák végtelen árnyékának ölében.
Itt ballagva a szívem nem szorul össze, ha látom
Mert hát jól van az, hogyha Prométheusz angyali tettét
Bünteti Hádész jobban, mint ama sok gonosz éltet?
Nézem, mint hű isteni gyermek, kit jele által
Nagy Zeusz eljegyzett már tágas Elízeum ékes
Szép mezejére, de mindenek élén már örök életem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.