Ébredés
hajnaltájt még várom
hogy az álom
ronda férge
tűnjön el végre,
ez a fertőt hordó
dagadt pondró,
tűnj el végre Morpheus!
s vidd magaddal hazug világod
vidd az aranyat, a mézet, a virágot
s vidd hazug életem
hagyj itt mezíttelen,
mit akarsz még,
mond csak mit kérsz?
vagyok elég merész
csak hagyj engem élni,
nem akarok mást kérni
csupán a valódit,
nem baj, ha nem leszek herceg
dicső lovag, bátor s délceg
legyek csak aki vagyok
s a többi majd a szememben ragyog
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.