Mintha kövek
(nagyanyámnak)
A házad még áll,
kisebb rések vannak rajta.
Éjjelente a falához simulok
És mézzel töltöm fel,
akárha ráncokat.
Ez az egyetlen anyag, mi
nem csorog ki.
(Egy kicsit tartanom kell a kezemmel.)
Próbálkoztam először
például a levágott hajaddal.
Az összecsomózott fehér
szálak kihulltak, mint a kezeléstől a fogaid.
(miféle kezelés)
Tömtem még kenyérbéllel, lejárt
szavatosságú vérrel, haltáppal.
Belerohadtak csak. Ki kellett szednem
következő éjszaka.
A hátsó kertben
a halálod utáni napon,
egy ember nagyságú fa nőtt.
Felöltöztettem a megmaradt ruháidba,
és visszafelé beszélek hozzá.
A fő szerveim helyén,
mintha kövek lennének,
így gondolnom sem kell az élőkre.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.