Bûnhõdés
Tudtad? Én örökké kínmáglyán égtem,
e bűnben fakadt, titkos szerelemtől.
Lázrózsák gyúltak pille érintéstől,
s melledre hajtottam zokogó fejem.
Nálad nyugodtam, ki hoztad szégyenem,
s pirultam újra kába szenvedélytől,
magamnak sem bevallott buja kéjből
veled, nekem nem volt elég sohasem.
S most bűnhődök Dante- poklában magam,
várva talán egy új, őrült szenvedést,
Dionüszosz bora enyhít sorsomon.
Míg én a poklok- poklát százszor jártam,
lehet te máshol kerestél enyhülést.
Már nem bánom, te játssz újra, jazzdobos!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.