Anyám hívott
levél jött
idén még nem leszek katona
akkor jó
költő leszek
reggel hétkor
civil betűkkel
hűvös szó-
fán
őszi levélen
a másik szobában
tündér
- tegnap azt álmodtam terhes -
Edit alszik
halkan szuszogva
nyitok be
bújok mellé
ő úgy mosolyog
fel
rám
mint amikor létráról szedtük
a cseresznyét
Leviéknél
pedig
tudja
hogy
nem cseresznyézni jöttem.