Veszélyes nyár /In Memoriam Ernest Hemingway/
És a forró nappalon porzott az aréna...
Részeg tömeg áttetsző örömpalástja mögé ékelte
a kísértő közöny szétmálló fogsorát.
Ollé!-szólt a matador szemében egy halott
univerzum vihartépte omladozó piramisaival.
Vágta...
Száz kiló gyilkos izom dübörög Gaia gerincén.
A penge viperafogán fölragyog a Nap.
Aztán a bika hördül,a hús,szövet ponyvaként
szakad,cseppekben száll a meleg,bordó vér.
Juan áll.
Lénye dicsőül,egy élet a végéhez ér...
/Őrjöngve tapsolok.Egy tequila és tikkasztó hőség./
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.