Ab ovo
Szűk utcák római magányában
mint kedvtelen özvegy kószál a szél.
Sorsok,könnyek katedráján
a Múlt köde holtak nyelvén regél.
Mészkövek gyomrában tanyázik a bűn,
nem mossa szennyesét vérvörös tenger.
A történelem zászlaja titkokat suttog-
fejünk fölött kísértetként lengve.
A vér varázsa hömpölyög lágyan
mikor a tenger ágyába ereszkedik a Nap.
Az Idő léte ismét megújhódott
s emlékek lávája önmagába halad.
Koponya-szirt kietlen varázsa
gondolat keselyűk keringnek fölötte.
Az elme násza tudatgyermeket szült
mely kezdettől és örökre...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.