szabad?
Nem egy elfeledett eszme; elménk az,
ki csatakat haborúkat szít,
és bólogat.
Így féti igazát minden mozdulat...
Nincs igazság, csak a múltban van, volt,
suttogva ragyogja utolsó igazát a felkötött telihold.
Furcsa. Olyan egesz... de most bűnhődik,
bár a hóhér is csodalja, s bűnein tűnődik...
Utolsó szavak, utolsó lehellet,
csendesebb fényben is világos döbbenet,
kevés ki megy, több marad.
Nincs szabadság? Bánat van?
fáradtan és bágyadtan is
páratlan szabadság a tiéd!
hónapok szabadsága, pillanatok rabságát
bocsásd meg harsányan, hirtelen.
Lehetsz, légy ingerült felségem, csak
hagyd, hogy kényeztessen alattvalód,
ne sértsen.
ha kimondom,szabadság;
kimondom szeretlek;
nehéz vagyok, kőnnyen temetnek.
ma szabad vagyok,
most könnyen felejtek...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: elsõ versem