Levegõm
Levegőm
Száraz, szürke felhő kocog fejem felett,
torkom vörös és szüntelen kalapál.
Az őr figyel s hangosan arcomba nevet.
Szitkol s hangosan fülembe kiabál.
Nem lengenek a száraz meggyfalevelek
csak némán dúdolnak. Fürgén tátognak.
Prüszkölnek s nyűszítnek láncra kötött ebek,
s mellettük macskák keservest nyávognak.
Némán és szélcsendben lebeg a vész hangja,
hogy vigye hírül, torkom nem bírja már.
Szívem torkomban dobog, a porban hajta
kis testét, és búsan mentő szelet vár.
Por homályában szól süvítő Messiás,
s hozza imám, mosolyog s szól haragja.
Porra sújt, és abból minden szegényt kiás,
s tiszta szívembe így nevét maratja.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.