NAPLÓK: az univerzum szélén Legutóbbi olvasó: 2024-04-20 13:37 Összes olvasás: 45881202. | [tulajdonos]: | 2021-06-11 08:18 | a tagliatelle az a tészta, amit könnyű otthon is elkészíteni, nem szükséges hozzá semmiféle spéci eszköz és megéri vele tökölni, hiszen az eredmény teljesen más dimenzió, mint a bolti tészta. 3 személyre 2db tojás, kb. 20 deka liszt, kb., mert nem méricskéltem, amennyit felvett, annyi volt az elég. meglepő módon a tojást és a lisztet, meg kábé másfél csipet sót jól össze kell gyúrni mondjuk a konyhapulton, pihentetni picit, majd megint átgyúrni, aztán kinyújtani. a nyújtáshoz egy félliteres csatos üveget használtam, habár használhattam volna egy darab 50-es pvc csövet is, az is akad. szóval lehet otthon találni megfelelő eszközt, ha nincs az az izé, aminek a neve nem jut eszembe. metélés. főzési idő: néhány perc. nyilván nem önmagában fogyasztottuk, hanem az történt, hogy két darab nyúlcomb filéjét apró kockákra vágtam és mellé tépkedtem kábé negyed kágé laskagombát. olivaspréztem a serpenyőt, egy kisebb, félbevágott hagymát elkezdtem rajta sercegtetni és amikor felszabadultak az illatok, zutty, a nyuszi ugrott egyet és elkísérte utján a gombák bokra is. hagyma el. a teraszon téptem egy kis rozmaringot, hogy megkínáljam vele a nyúlfit, ezen kívül sóbors, balzsamecet, negyedtucat koktélparadicsom, szerintem max. 10 perc telt el, mire kapott némi zúzott fokhagymát, meg egy doboz főzőtejszínt. rottyant még egyet, mintha egy végső elhatározás előtt, majd összebarátkozott a tésztával, s eme kapcsolatot a parmezán szentesítette. egy korty mogyorós vodka, oszt jó étvágyat. zseniális. | |
Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak. Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
|
|