DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2831 szerző 37267 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Nyári László
  aranyszajha
Új maradandokkok

Zsigmond Eszter: Ötven centi
Tóth János Janus: első
Farkas György: Aszkéta (Jav.3)
M. Szabó Mihály: Szívfa
Szilasi Katalin: A padláson
Fekete Orsolya: Szórt fény (szűretlen)
Ötvös Németh Edit: szuszogó
Tálos Barbara: Szem
Nyári László: Csecsemő
Bártfai Attila Márk: Majomparádé
FRISS FÓRUMOK

Radics Zina 7 órája
Tóth János Janus 7 órája
Gyors & Gyilkos 9 órája
Petz György Károly 1 napja
Szilasi Katalin 2 napja
Bakkné Szentesi Csilla 2 napja
Kiss-Teleki Rita 2 napja
Nyári László 2 napja
Tálos Barbara 3 napja
Hepp Béla 3 napja
Csapó Angéla 3 napja
Albert Zsolt 4 napja
Tóth Gabriella 4 napja
Busznyák Imre 6 napja
M. Szabó Mihály 6 napja
Szakállas Zsolt 7 napja
Szokolay Zoltán 8 napja
Dobay Katalin 8 napja
Seres Sándor 9 napja
Wesztl Miklós 10 napja
FRISS NAPLÓK

 Hetedíziglen 5 órája
Sin 7 órája
Vezsenyi Ildikó Naplója 8 órája
Ötvös Németh Edit naplója 9 órája
mix 9 órája
PIMP 12 órája
Pssz!Ich-ézis 14 órája
nélküled 16 órája
történések 17 órája
Minimal Planet 1 napja
EXTITXU-UXTITXE 1 napja
Conquistadores 2 napja
Szokolay Zoltán verses füzete 3 napja
Nosztalgia 3 napja
az univerzum szélén 3 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Qui?
Legutóbbi olvasó: 2020-08-12 00:47 Összes olvasás: 18843

Korábbi hozzászólások:  
449. [tulajdonos]: így gondolom2020-03-18 22:16
Ha valaki egyszer megírja a Dokkot, írja azt is oda, hogy ez nem csak verslerakat..

írja bele mindenki bónáit írja a moderálásokat, írjon bele amit tud.

De azt is írja bele, hogy ha valaki szükséget szenved akkor a Dokk, ha szidjuk ha nem

a DOKK mindig élni fog, mert ha tud életet ad ... reményt is ad.

és mint ilyen nem fog eltűnni.

Köszönöm

lehet, hogy ha nem leszek nyúzott, megírlak bennetek. a karaktereiteket. azt hiszem írok

belőle egy jó kis prózát

448. [tulajdonos]: Ír áldás2020-03-18 12:45

Zsolt köszönöm Neked. Te is drukkoljál, én is imádkozom.. Ír áldás..


Legyen előtted mindig út,
Fújjon mindig hátad mögül a szél,
Az eső puhán essen földjeidre,
A nap melegen süsse arcodat,
S amíg újra találkozunk,
Hordjon tenyerén az Isten.

447. [tulajdonos]: picilica vagy csetZsolti2020-03-18 09:50
Most néztem meg! Az adatokat adom, pár perc múlva!

446. [tulajdonos]: de jó lenne2020-03-18 09:48
Zsoltikám Isten áldjon meg! Most azonnal beszélek öcsémmel! De kell! KELL. írj a picilucaba vagy a csetemre!

Adatokat megadom, kell vér!

Olvasói hozzászólások nélkül
445. Bánfai Zsolt: VÉR - kérdés[tulajdonos]: VÉR2020-03-17 18:22
Szeretném kérdezni, hogy 10 nap múlva kell-e még vér? Mert Hajdúböszörményben március 27-én lesz véradás, megnéztem a Vöröskereszt honlapján, én itt tudnék csak adni, de szívesen adnék Édesanyádnak, A+ vagyok. Várom válaszodat, Krisztina. Az emberség úgy gondolom, felül kell hogy írja a rossz érzéseket. BZS

444. [tulajdonos]: koronavirus@bm.gov.hu.2020-03-17 16:40
Mindent megpróbálunk. Öcsém még tegnap vitte az embereket.
Ez Heves megye: Aki külföldön járt egy hónapig még a véradés területére sem léphet be. Majd tovább írja:

Az egészségügyi intézmények vérkészítményekkel való ellátása folyamatos feladatunk, vérkészítmények nélkül sok esetben a gyógyítás kivitelezhetetlen, ezért kérünk mindenkit, aki egészségesnek érzi magát és a fenti korlátozással nem érintett, hogy a következő időszakban vegyen részt eseményeinken – adta hírül az OVSZ.


NAGYON FONTOS!!!Ebben az időszakban ez általában így van az influenza miatt is, de ezúttal a vérkészletek szokásosnál is aggasztóbb megcsappanásáról érkeznek hírek.


Koronavírus: új szabályt hozott a Vérellátó
Az Egyesült Államokban a Vöröskereszt közlése szerint 600 véradás maradt el, ami 18000 adag le nem vett vért jelent. Franciaországban a szükséges tizennégy napi tartalék helyett már csak tizenkettő van. Olaszországban hétfőn és kedden rendkívüli véradásra hívják az embereket Rómában - írta a portál.


Magyarországon az országos vérellátó azt közölte, hogy a szokásos napi 1500-1600 önkéntes helyett csak 1200-1300 véradójuk volt az elmúlt időszakban. Csak az adhat vért, aki harminc napnál régebben járt külföldön, és tünetmentes.Itt kaphat információt Magyarországon
Ha kérdése van a koronavírussal kapcsolatban, hívja a Nemzeti Népegészségügyi Központot a 06-80-277-455-ös és a 06-80-277-456-os számon. Az információs vonal a hét minden napján 24 órában elérhető, mobil- és vezetékes telefonról is tárcsázható. A vonalakon szakemberek adnak információt az új koronavírusról. A fertőzésről folyamatosan frissülő információk a koronavirus.gov.hu vagy az nnk.gov.hu weboldalon érhetők el. A koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs e-mailes elérhetősége: koronavirus@bm.gov.hu. A levelekre a központ a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küld.A ti szeretteitekre is gondoljatok! Komolyan senki nem tudja mikor kell vér ....Tehát még a vérellátóknak is kell vér. Kérlek segítsetek...

443. [tulajdonos]: VÉR2020-03-17 16:17
Furim kéne segítség! Még egyszer tedd ki ezt oda. Anyám már nem élne, ha nem tudtunk volna összeszedni pár embert. Holnap kap vért a vizsgálatok folynak, de lassan sajnos.
Bemenni az orvoshoz nem tudunk, de a Vérellátók még nyitva vannak, ugyanis vérre mindig szükség van. Kérlek benneteket aki adhat vért tegye! Mindent alaposan megvizsgálnak eleve.
Tudjátok mennyi vért kapott volna ha nem toborozzuk a népet? 1 zacskónyit. Valószínűleg nem lenne anyám. Igen, nem állhat le a vérellátó...Kérlek benneteket, hogy menjetek át a szomszédba, vagy valakinek szóljatok akit ismertek! A+ vércsoport kell.
Tudom a koronavírus. de valahogy meg lehetne szervezni.

Nehéz. A vér tartja benne a lelket. Sajnos találkoztam olyannal aki azt mondta, hogy nem ismer senkit. Az illető Könyvkiadó. Így mondta: Nem ismerek senkit ....
No comment. A Dokknak nincs köze hozzá.

Meg tudom adni az adatokat az időpontot mindent. Köszönöm, ás áldja meg az Isten vagy bármiben hisz.

Szeretettel: Krisztina

Mondom adatokat adok, megbeszélünk mindent.

Nehéz, borzalmas nehéz.442. [tulajdonos]: Anya2020-03-15 21:48
Nagyon féltem anyut. Tudom. Az akkor volt. De Ilyenkor jön rá az ember, amikor csak a remény és a telefon van ( látogatási tilalom), hogy anya csak egy van. Ez közhelyesen hangzik, de egy van. Mielőtt anyu idősödni kezdett akkor mindig templomba járt. Egy városban laktak képek a falon, különös gonddal berendezve.
Mindig festett, és kiállításai voltak, de a neten az MSN-t tudta használni. A kedvencei a testvéreim,
de nem baj. Azért írom ezt le, hogy ha betegség bármi közbejön, akkor nem az lesz a fontos mi volt, hogy kellett volna. Nem. Mindig meg kell tanulni bocsájtani ha haragszunk akkor is.

Emlékszem a könyvemre amit elvittem nekik. Apunak Károlynak írt versemnél jött le a könnye, és akkor láttam anyámat amikor az Akvamarint olvasta, hogy ez szép. A nagyanyám höveji csipkét hímzett nyilván onnan anyu tehetsége. Kissé sznob volt. Én meg a szenvedélyes Mórotz vér , mintha apádat látnám!

Nem volt könnyű élete, mert szegények voltak. Nagyanyám ha a négy "lány" összeveszett bezárta őket a "duzzogóba" kicsi szobába, hogy tépjétek egymást. Ő meg kiült a fény elé és a legnagyobb nyugalommal hímzett. Szegény anyám reálgimibe járt. Azzal többre megy mint a humán tárgyakkal jelentette ki nagymamám, aki kihúzta magát, és aki azt mondta: Gyurka, Eszter nézzetek a Krisztire. Miért höveji mama? Nem látjátok nézett rám, ti még nem látjátok amit én. Kihúztam ám a hátam Mama, már a Bolond házánál, hogy tartásom legyen. Azt hittem erre érti...

Anyu a tanárom volt. 30 fős osztályban Laci apja az osztályfőnök, fizikát tanított. Anyám meg földrajzot és rajzot. Művészettörténetet. Ha jelenteni kellett óra elején a Laci eldarálta, én viszont nyugisan: Tanárnőnek jelentem az osztálylétszám 30. Anyu ösztönösen nagyon jól tanított, ha jó idő volt kint festettünk rajzórán, akár földrajzórán. A művészettörténet senkit nem érdekelt Delacroix főleg nem erre valami vetítőgépet szerzett, és festménydolgokat. Akkor már jó volt. Sok mindent láttam otthon, mikor még otthon laktam az országot bejártuk. Kócsa bé, szücssanya ( jól írtam) voltak a barátaim. Estig görkorcsolya, tollaslabda és mese után nem alvás.

Rajzversenyeket nyertem, és diszesen vágtam a prózákat. Volt egy naplóm, persze környezetemet írtam le, na akkor kaptam egy pofont ez a gyerek nézd miket ír! Azonnal pszichológus. Te, Jutka mit kell ott csinálni? Mi van téged is nevelnek? Ül veled szemben egy nő. Szépen köszönsz. Majd megkér, hogy rajzold le a családod meg egy házat. Na jegyezd meg, nagy nap legyen a képen, apukád meg anyukád egyforma magasak legyenek. Legyen rajtad pöttyös szoknya. És? Mit és? Azt fogja mondani a nőci élénk a gyerek fantáziája. Nehogy satírozz feketével, ne kérj rajzszenet... ne satírozz! Én is túl vagyok rajta:) Miért te mit csináltál? Semmit. Jössz fagyizni?

Volt egy zaporozsecünk It 52-12 Az nem kocsi volt műbőr üléses traktor. Mindig a legrosszabbkor döglött be. Múzeumokba sokat vittek. Meg cirkuszba ahol tényleg elvesztem.
és bőgtem, azóta nem bírok ránézni James Ensor festményeire ahogy Doréra sem.

Sosem felejtem el, hogy anyám elmagyarázta mihez mi illik, kinek mit köszönünk és annak a lökött Somosnénak lányom ne mesélgess! Nehogy mesélj a családról! Káromkodni nem szabad, nem mondod a nemjeidet. Kabócáék jönnek, de udvarias légy velük. Hülye egy pasas, nem baj kibírom. Ebéd után azt mondta Kabóca: én nem is tudom miért eszünk annyit. Tényleg hülye vagy ! Jól mondta anyu. Felemelt, és jót nevetett

Anya Egy van anya mindig más. Elköltöztek, és én haragudtam öcsémre. Te nem vagy ép. Mindenük meglesz, igen, de te már most úgy hívod őket az öregek. Láttad apu szemét mikor a tervrajzokat nézte és anyu hallgatását? Apu a tervrajzra nemes egyszerűséggel diófát rajzolt!
És te láttad! Nem vagy hülye .. Anyu hallgatott.

És ez a hallgatás meg mi jól vagyunk irritált. Ne törődjetek azzal amit írtam Anya egy van
és minél többször azt mondani, hogy Szeretlek. A jót keressétek szüleitekben. A fülre rakott meleg sót amit a legjobb zoknitokba tett bele. A Dunaparti kavicsokat a lila akác alatti kötögető anyátokat. Őt keressétek. Őt szeressétek.


441. [tulajdonos]: ez a vers kíséri napom2020-03-12 00:25
Nemes Nagy Ágnes: Tanulni kell


Tanulni kell. A téli fákat.
Ahogyan talpig zúzmarásak.

Tanulni kell. A nyári felhőt.
A lobbanásnyi égi-erdőt.

Tanulni kell a mézet, diót,
jegenyefát és űrhajót,

a hétfőt, keddet, pénteket,
a szavakat, mert édesek,

tanulni kell magyarul és világul,
tanulni kell mindazt, ami kitárul,

ami világít, ami jel:
tanulni kell, szeretni kell.

440. [tulajdonos]: hm2020-03-12 00:19

Addig nem tudjátok mi az, hogy a véredből adsz a másiknak, hogy éljen. Addig nem tudod, míg
vársz, hogy legyen. És akkor rádöbbensz, hogy mekkora kincset adott az az ember aki továbbsétál. Életet adott.
Itt ülök, és most gondolom végig ezt.
Mennyi mindent nem tudok amit csak tapasztalás után fogok ezután megtanulni.

jó éjszakát!


Nemes Nagy Ágnes egyik verse van most bennem

Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2020-02-26 09:25 lista
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
2018-09-28 23:41 furim
2018-08-27 10:16 Vajdics Anikó -- kedvencek
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2020-08-11 21:28   Napló: Hetedíziglen
2020-08-11 19:37   Napló: Sin
2020-08-11 18:58   új fórumbejegyzés: Radics Zina
2020-08-11 18:43   új fórumbejegyzés: Tóth János Janus
2020-08-11 18:34   Napló: Vezsenyi Ildikó Naplója
2020-08-11 17:55   Napló: Hetedíziglen
2020-08-11 17:41   Napló: Ötvös Németh Edit naplója
2020-08-11 17:31   új fórumbejegyzés: Új Gyors és Gyilkos
2020-08-11 16:51   Napló: mix
2020-08-11 15:32   új fórumbejegyzés: Új Gyors és Gyilkos