DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2827 szerző 36740 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Dunajcsik Mátyás
  Plein air
Új maradandokkok

Sági Ferenc Dénes: A
Misinszki Hanna: ferenc és a halál 2.0
Misinszki Hanna: Banánköztársaság
Kántor Zsolt: Az este szentesítése
Fekete Orsolya: Melankólia
Farkas György: ALVÁSGYAKORLAT (Vlll) (jav.)
Wesztl Miklós: Az almafa gyümölcse
Ötvös Németh Edit: más anyja
Szilasi Katalin: Otthon
Bara Anna: egy falat múlt
FRISS FÓRUMOK

Gyors & Gyilkos 1 órája
Takács Éva 1 órája
Tóth Gabriella 5 órája
Vadas Tibor 6 órája
Kiss Anna Mária 16 órája
Albert Zsolt 17 órája
Busznyák Imre 18 órája
Misinszki Hanna 18 órája
Hepp Béla 21 órája
Bara Anna 23 órája
Szabó László 1 napja
Vajdics Anikó 1 napja
Nagyító 1 napja
Vezsenyi Ildikó 1 napja
Szilasi Katalin 1 napja
Kosztolányi Mária 1 napja
Sági Ferenc Dénes 1 napja
Wesztl Miklós 1 napja
Kántor Zsolt 2 napja
Bánfai Zsolt 2 napja
FRISS NAPLÓK

 Hetedíziglen 20 perce
Sorrento 29 perce
PÁLÓCZI: BRÜSSZELI CSIPKE 4 órája
Andante 10 órája
Gyurcsi 11 órája
Qui? 12 órája
leállósáv 15 órája
Baltazar 16 órája
Bara 20 órája
történések 21 órája
N. D. S. L. (Vajdics Anikó) 23 órája
Vezsenyi Ildikó Naplója 23 órája
Szabó László - Múlandokkjaim 1 napja
az utolsó alma 1 napja
mix 1 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Qui?
Legutóbbi olvasó: 2019-11-22 12:35 Összes olvasás: 4111

Korábbi hozzászólások:  
44. [tulajdonos]: mosly..2019-10-17 22:02
Soká feküdtem le, bagoly vagyok, de amikor felhúztam a redőnyt és a halványzöls függönyön át kinéztem tudtam, hogy kimegyek a rétre. gyors sajtevés, egy kis kávé póló fölé kabát, farmer.. kócosan.
Isteni volt amikor megláttam, a szürkeséget. Igaz már kelt a nap de még szüke volt minden. Most nem azt éreztem, mint délutánonként, ez valami új arc volt megint. és a reggeli fények, nekem bagolynak most mások voltak. Másfél óra hajnali- reggeli fotózás után úgy jöttem be, hogy az ilyen pillanatokárt érdemes élni. Ennyi fényért hajnali békéért. Szinte hallottam kelni mögöttem az erdőt. Csend volt, és pont a kerek kőrisest fotóztam, amikor megjelent Cilu a vörös macskám. Időnként elkóborolt, de nézhetett figyelt másfél óra hosszat, várta a kaját.Többször kell így hajnalban kimennem, és akkor letisztul bennem ez. Nem bántam meg a fotózást, mert nyugtat, és kicsit fura, hogy szelektálok, hogy megvan az a pár ember akikre számíthatok a fotósokkal és a festőkkel, a grafikusokkal bővült ez a kör, de nem cseteléssel telik el ez a nap. Töltekezem, hogy télen írjak. Tényleg nem ritka már a több órás kóborlás.. Ezért tudatosabb minden nálam. Olyan mintha nyaralnék..

Az viszont igaz, hogy kell a mozgás, futás biciklizés, bármi. Rettenetesen jó. Flow, áramlat. Múltkor András azt mondta nekem, mielőtt befejeztük a beszélgetést: Tudod, hogy irigyellek?

Gazdag vagy. Egy rétnél egy nyári őszi rétnél kell több? Szerintem nem. Az imádkozásról. Tényleg sokan megkértek erre. Mintha a fa energiája és én szimiózisban lennénk és ezt az enegiát valahogy átadnám ha kell. És működik legnagyobb döbbenetemre. :) Tényleg működik.

Szerintem energia ment át akinek küldtem:)43. [tulajdonos]: nem felejtettem el...2019-10-17 21:19
Viszont sosem felejtem azt el, mikor egy álneves beírt nekem, rosszat. A LILA LOVAKHOZ. Annyira meglepődtem, hogy nem kérdeztem meg, hogy miért csináltad? Ugyanis jóban vagyunk..A miértje érdekelt. Álnéven én még nem kaptam jó szót. :-) Tehát féltem. Az álneves sem nyugodt. Ezt a félelmet láttam az ő írásképében is. Nekem volt a legtöbb álnéven beíróm. Mindig féltem. Kicsit sem nyugodt egy álneves sem. Sőt...

42. [tulajdonos]: értetlenül figyelek 2019-10-17 20:45
Nagyon megváltoztam az utóbbi időben. De kicsit bénán olvasom a Dokkon a naplót, illetve nem értve.
Amióta megnyitottam a Héderváry Luca naplót amit nyögvenyelősen írtam... elhatároztam, hogy nem írok bele. Egyszerűen nem tudtam más néven írni ! Szóval a Héderváry Luca nem jött be. Nem én voltam, egy más személyiség- és itt a lényeg. Inkább kivártam, míg nyitnak, nem kettő beírás után mert hülyén éreztem magam más néven.Dekicsit sok nekem már az álnevesség körüli vita, pedig nekem volt bajom vele. :) Úgy látszik helyére tettem ezt magamban. Letisztul ez azerintem mindenkiben... Szubjektív vélemény pedig nekem volt bajom az álnevesekkel. És ez csak egy napló neve, de nem tudtam már más néven még egy naplót sem írni, ugyanis elengedtem végre Károlyt már rég. Van aki szereti az álnevességet, vagy így szabadabban tud írni. Megint más. De véleményem az, ha 8 éve kezdtem volna Nagy Izabelle névvel, semmi baj nem lenne, hozzáidomultam volna.

41. [tulajdonos]: :)))2019-10-16 22:37
Mindig el akarom mondani milyen érzés ez...

Nem muszáj ölelni a fákat, ha a gyökerére ültök az is oké. Teljesen kikapcsol nincs gondolat mész és valami nagyon jó, mindennap 4-5 órát csinálom. írni feltétlenül írok róla. A hárs alatt imádkoztam ha megkért valaki. Minden fa alá odaállok... Mesélek, hisz ígértem.

Mert ilyen imát sokan kértek :) És már a tudat, hogy valaki imádkozik érted az csodálatos!


Jó éjt.

40. [tulajdonos]: amikor kel a nap..2019-10-16 22:26
Holnap megyek napfelkeltét fotózni. Azt mondják, 7 óra 15-kor légy kinn Krisz a réteden ....

Alig várom. Milyen jó lenne ide a Vén Tölgy. Az ebrózsa és a fenyők, a mammutok. A hársak. :)EZT PÁR HÓNAPJA CSINÁLOM... TÖBB ÓRÁN ÁT. A fenyőket szagolni nagyon egészséges, de ugyanígy a tölgyet is.. :))A fa ölelés gyógyító hatású – Japánban már terápiaként alkalmazzák


A japán shinrin-yoku (erdőfürdő, vagy erdőterápia) egy nagyon népszerű időtöltés a japánok körében, melynek fontos része a fa ölelés.

Az emberiség mintegy 7 millió éves evolúciójának mindössze 0,1 %-át töltöttük városi lakókörnyezetben. A városi életmódhoz a szervezetünk még nem tudott teljes mértékben alkalmazkodni. Testünk úgy van felépítve, hogy a természetben éljen.

Japánban népszerű az erdőteápia
A shinrin-yoku szerint a lehető legjobb, ha a fákra bízzuk az egészségünket. A legtöbb ember érzi a fák nyugtató hatását, de ma már kutatások is bizonyítják, hogy az erdőfürdőzés vagy a természetben eltöltött idő valóban hozzájárul a testünk és a lelkünk gyógyulásához.

A shinrin-yoku szó szerinti fordítása erdőfürdőzés, amely egyfajta meditatív természetjárás, mely során az emberek gyógyulási céllal tudatosan tudatosan kapcsolódnak a természethez mind az öt érzékszervükkel.

Gyógyító módon kapcsolódni a természethez
A shinrin-yoku módszert az 1980-as években Japánban fejlesztették ki, és a megelőző egészségügyi ellátás valamint gyógyítás sarokkövévé vált a japán orvoslás területén, írja a shinrin-yoku.org.

Mára olyan közkedvelt időtöltéssé vált Japánban, hogy a legtöbb utazási iroda kínál shinrin-yoku csomagokat, vagyis erdőterápiás szolgáltatást.

A shinrin-yoku erdőterápia lényege nagyon egyszerű. Teljesen ki kell kapcsolni az elménket, hogy minden érzékszervünkkel beleolvadjunk a természetbe, és hagyjuk, hogy az erdő „gyógyító kezei” elvégezzék a gyógyító munkát.

A fa ölelés gyógyító hatása
Mind az öt érzékszervet aktivizálják
A terápia mind az öt érzékszervet aktivizálja – a látást, ízlelést, hallást, érintést, és a szaglást.

Az erdőfürdőzés során a látogatók gyönyörködnek a tájban, megölelik a fákat, belélegzik a fák és a virágok illatát, illetve hallgatják a szél zúgását vagy a vízesés hangját. A gyógyteák kortyolgatásával pedig élvezik a gyógynövények ízét és gyógyerejét.

Japánban sokan képzett erdőterapeuta vezetésével indulnak útra, akik különleges túraútvonalak mentén vezeti a gyógyulni vágyókat.

A fák különleges gyógyító hatása
„Az erdőterápia az idegrendszerre, az immunrendszerre és a hangulatunkra is pozitívan hat. Csökken a kortizol stresszhormonszint, javul a koncentráció és pozitívan hat hangulatunkra is” – mondta Dr. Yoshifumi Miyazaki, a Chiba Egyetem professzora és a shinrin-yoku könyv szerzője.

„Sok fa – például a fenyők – olyan illatanyagot bocsájtanak ki, amelyek hatására megnő a szervezetünkben az „NK” (natural killer) sejtek száma, amelyek fontos szerepet játszanak a rák elleni küzdelemben.”

A shinrin-yoku nagyon népszerű Japánban. Nem véletlen, hiszen a japánok kultúrájának mindig is fontos része volt a fák tisztelete.

39. [tulajdonos]: ...2019-10-15 23:47
ólesne most egy kis Zeppelin

38. [tulajdonos]: hm2019-10-15 23:14
Ez egy vers, megpróbálom felteszem újra, annyian segítettek benne annyi változatot írtam, hogy ezt találtam. Megpróbálom felteszem. Miért ne. Miért is ne.?

37. [tulajdonos]: ....2019-10-15 22:51


Firkákat karcolok a falra, amiket elkoptat a hallgatás. De néhány szó ottmarad, bármit is teszel...

36. [tulajdonos]: nem kell törölni:))2019-10-15 15:17
Most viszont kimegyek és öt óráig biciklizem, vagy tovább, mert kiszellőzik a fejem, és jó fotózni, nagyon. Totálisan elfelejtek mindent néha azt mondom gyere kicsim, ok, megvagy ... :) Ez oké lesz.
ha összeszedjük magunkat anyagilag jöhet a gép. CANON lesz mindenképp, ja én amióta keveset írok
fotósokkal vagyok, de jobbak a képzőművészek és a festőművészek. Albart francia lazaságán röhögünk, fog egy bazi nagy papírt és azt telefirkálja. de két éves szinten, és olyan címeket ad neki, hogy kiborító:))) Fótózni ő úgy fotóz, hogy minden életlen nála.

Mégis... Azt hiszem ez csak fricska a Cybertérnek.

Kifelé!!!!!

35. [tulajdonos]: mindenkiről jól! 2019-10-15 15:00
Bánfai Zsolt! Haladsz előre. Szeretem a verseidet. Nem fogsz elakadni. Nyugi, de azt hiszem valahol ezt tudod. Melletted volt ilyen nagy élmény aki nincs itt. Fellinger Károly. Olvasd őt is, más stílus..
Vincze Sándor mehet, sőt kötelező. Vezsenyi egy sorától majdnem megfulladtam:)) Francescora szavaztam eddig mikor még játszottam. Bírom az ő játéka ihlette a beatmesémet.

Most itt levőket mondok. Bártfai Attila Márk. Egyszerűen úgy hívom, hogy formaművész, kedvenc versem tőle évek óta ugyanaz. Ének a Rigpáról.
Garai Péter Sándor érdekes dolgai.. Furim megcsillanó humora a Tollmixben is ott van. Petz Gyuri tud. És csönden röhög. Bocs Gyuri mindig volt egy ilyen érzésem veled kapcsolatban.

Érdekes , hogy mióta fotózom, találkoztam valakivel akinek mutattam verseket. Soha nem írt verset, de marhajó szerki lenne. Tegnap kiborult egy soron: " idegpályán futkozó neuronjaim" Nem Dokkos írta, rá azt mondta, mintha a hasmenésem kergetné a gyomromat. Ez fos. Oda lehet lenni egy vicces smájlit?

Idegpálya dolgokkal vigyázzatok és félóráig ezen röhögött ugyanis elképzelte. Én meg azt , hogy továbbírom ha ekkorát nyerített..

Azt hiszem, hogy ilyesmi miatt mondta Móra Ferenc azt, hogy amit lehet magyarul kérek!

Magam sem tudom, hogy miért, de kevés nőt bírok. Markovics Anitát igen.

Tamási Jóska megint tudott valamit. Türjei Zoltán versei nagyon. Hegyi Botos Attila.

Kovácske egy szadi verse. Jaj ami megmaradt! Donka Pista Dzsekije, Korányi imádta, Viga meg

kivágta. Slaci levelei megvannak. Így keztem: Slaci, légyszíves tagold, meg tedd ki a vesszőket.. És

Slaci szavaiban sosem volt bántás. Sokat tördelt nekem... Este lejöttek a könnyeim.Szóval még a mútban élek. Ki emlékszik Zerza fél oldalas meóira? sziler?

Iliest olvasom. Kiket hagytam ki? Belegondoltam Editbe is, Burai Katalinba Péter Béla zseniális.


Viszont erotikát írtunk együtt, azt nem tudtunk volna ha nem vagyunk haverok. Na ő tud velem bánni

és Furim. Imádom őket. És aki nem marad ki. Zápor György versei és Nyírfalvi Károly sem.

Imre, neked egy bajod van, hogy merev vagy.

Lazaságot várok tőled .. no hogy mondjam? Öregapám tudott istentelen káromkodásokat mondani

de hosszan. Na néha az kéne! De nagyapám tökélyre fejlesztette ezt. :)) Ha elkap az agy olyan jó

hosszú káromkodásokat mondok, hogy lehiggadok.. De még asszonáncok is vannak benne.


Miért írtam mindezt? Annyira különböző egyéniségek vagyunk, hogy ezt kéne kiaknázni... Reni

Borbálája, és Zsolt szürrealista sorai, Anikó tudatossága, Fran izéi.

Kosztolányi motívumai.


De azért Donka Dzsekije hiányzik gyerekek. És a tőrdöfés: Tesch Gábor Ferenc lelépett a térképről.


Jano az a kórtanokban volt jó. Meg a gitárban és 20 kiló leadásában, a gyerekekkel való törődésben

ki is a főszerki? A Jó Janó aki szereti a bújócskát.

Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-18 09:42 lista
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
2018-09-28 23:41 furim
2018-08-27 10:16 Vajdics Anikó -- kedvencek
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2019-11-22 13:16   Napló: Sorrento
2019-11-22 12:40   új fórumbejegyzés: Új Gyors és Gyilkos
2019-11-22 12:24   új fórumbejegyzés: Új Gyors és Gyilkos
2019-11-22 12:21   új fórumbejegyzés: Takács Éva
2019-11-22 10:53   új fórumbejegyzés: Új Gyors és Gyilkos
2019-11-22 09:36   Napló: PÁLÓCZI: BRÜSSZELI CSIPKE
2019-11-22 08:44   új fórumbejegyzés: Tóth Gabriella
2019-11-22 07:10   Új fórumbejegyzés: Vadas Tibor
2019-11-22 02:50   Napló: Andante
2019-11-22 02:34   Napló: Andante