Instant lufi: Jiggly japán sajttorta

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2841 szerző 39002 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK


 
Új maradandokkok

Szilasi Katalin: Összeszennyezték már...
Szilasi Katalin: Szürkébe fordul
Bátai Tibor: Immár ketten
Bátai Tibor: kiigazított pályaív
Bátai Tibor: készülődés
Bátai Tibor: Nem elég
Bátai Tibor: Azon a napon
Egry Artúr: új Hold
Egry Artúr: mi kósza Lobók
Egry Artúr: A BÉNA TENDER
FRISS FÓRUMOK

Csombor Blanka 25 perce
DOKK_FAQ 2 órája
Bátai Tibor 7 órája
Pálóczi Antal 8 órája
Ocsovai Ferenc 1 napja
Szilasi Katalin 1 napja
Fűri Mária 1 napja
Tamási József 3 napja
Vasi Ferenc Zoltán 5 napja
Szakállas Zsolt 5 napja
Duma György 7 napja
Gyors & Gyilkos 7 napja
Vezsenyi Ildikó 8 napja
Kosztolányi Mária 8 napja
Karaffa Gyula 9 napja
Ötvös Németh Edit 9 napja
Egry Artúr 10 napja
Tímea Lantos 11 napja
Gyurcsi - Zalán György 11 napja
Tóth János Janus 12 napja
FRISS NAPLÓK

 Gyurcsi 9 órája
Bátai Tibor 15 órája
Zúzmara 19 órája
Párbeszéd egy jobb Dokkról 22 órája
Baltazar 1 napja
Játék backstage 1 napja
Párbeszéd a DOKK jövőjéről 1 napja
az univerzum szélén 2 napja
Janus naplója 2 napja
ELKÉPZELHETŐ 4 napja
DE MI LESZ A NOVELLÁKKAL? 4 napja
PÁLÓCZI: BRÜSSZELI CSIPKE 5 napja
mix 5 napja
Minimal Planet 5 napja
A vádlottak padján 7 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Instant lufi
Legutóbbi olvasó: 2025-04-05 18:15 Összes olvasás: 3955

Korábbi hozzászólások:  
2. [tulajdonos]: Jiggly japán sajttorta2018-05-03 15:22
Hozzávalók

6 adag




nyami



½ csésze (130 ml) tej

4  ev.k (100 g) krémsajt

7 evőkanál vajat

8 tojás, tojássárgája

¼ csésze (60 g) lisztet

¼ csésze (60 g) kukoricakeményítő

13 nagy tojásfehérje

⅔ csésze (130 g) granulált cukor

sütőpapír

eper, vagy szezongyümölcs tálaláshoz

porcukor





Videó







Melegítsük elő a sütőt 160 ° C-ra.


Keverje fel a tejet, a krémsajtot és a vajat, amíg sima lesz. Hűtsük le.


Egy nagy tálban üssük a tojássárgáját, majd lassan  kevergetve szitáljuk bele a lisztet, a kukoricakeményítőt, habverővel, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincsenek csomók habverővel dolgozzuk át.


Egy másik nagy tálban  a tojásfehérjét verjük fel, fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, miközben folyamatosan verjük, amíg kemény csúcsokat látunk, amikor felemeli a keverőt.


A tojásfehérje körülbelül egyötödét vegye fel, majd a tojássárgája keverékébe tegye be, majd ismételje meg a maradék tojásfehérjét, amíg a tésztát egyenletesen összekeveredik.


Helyezzen egy 4 cm-es (10 cm-es) sütőpapír csíkot a 9 cm-es (23 cm-es) sütőlap széléig, amely már ki van alul bélelve s. papírral. 


Öntsük a tésztát a formába, és rázzuk fel, hogy felszabadítsunk minden nagy légbuborékot.


Helyezze a töltött formát egy nagyobb tálba, hogy biztosítsa, hogy a hő egyenletesen oszlik el a forma alján. Töltsük be a nagyobb serpenyőt kb. 1 cm-es (2 cm-es) forró vízzel.


Süssük 25 percig, majd csökkentjük a hőt 135 ° C-ra, majd még további 55 percig sütjük, amíg a torta csaknem megduplázódik.


Távolítsa el a sütőből, és fordítsuk meg a tortát, és húzza le a papírt. Legyen nagyon óvatos, a torta forró lesz. A tortát egy tányérra is befordíthatja, de ez a torta magasságát lecsapja.


Meghintjük a torta tetejét porcukorral, szeleteljük.





Forrás: https://tasty.co



Egy másik recept, amit be is tudok ágyazni ide.








Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!




Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2024-05-30 08:23 l
2024-01-06 21:31 Sokadik
2023-07-15 16:45 Kosztolányi M. szerint
2023-07-10 12:57 Genovéva ajánlása
2022-10-13 10:07 lilis
2022-05-13 09:03 lili
2021-11-05 08:42 lista
2020-11-27 16:47 Kedvenc verseim
2020-09-25 22:55 furim
2019-11-21 14:36 nélküled
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2025-04-10 15:57   Új fórumbejegyzés: Csombor Blanka
2025-04-10 13:58   új fórumbejegyzés: DOKK_FAQ
2025-04-10 13:00       ÚJ bírálandokk-VERS: Valyon László Szokás szerint
2025-04-10 09:17   új fórumbejegyzés: Bátai Tibor
2025-04-10 07:33   Új fórumbejegyzés: Pálóczi Antal
2025-04-10 06:41   Napló: Gyurcsi
2025-04-10 00:40   Napló: Bátai Tibor
2025-04-10 00:03   új fórumbejegyzés: Bátai Tibor
2025-04-09 23:59   Napló: Bátai Tibor
2025-04-09 22:44   Napló: Bátai Tibor