DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2841 szerző 38659 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Németh Bálint
  Extrasystole
Új maradandokkok

Tóth Gabriella: gyász
Tóth Gabriella: körök
Tóth Gabriella: bohócságok stb.
Tóth Gabriella: én így
Filip Tamás: Akiket szerettem
Vasi Ferenc Zoltán: Az életerő misztériuma
Vasi Ferenc Zoltán: Az égi ménes alászáll
Vasi Ferenc Zoltán: Amikor
Egry Artúr: Portugál gálya
Valyon László: " Az ünnepnap azért kápráztat el.."
FRISS FÓRUMOK

Szilasi Katalin 2 órája
Pálóczi Antal 8 órája
Karaffa Gyula 15 órája
Tóth Gabriella 19 órája
Bátai Tibor 1 napja
Filip Tamás 2 napja
Kiss-Teleki Rita 2 napja
DOKK_FAQ 3 napja
Gyors & Gyilkos 3 napja
Bájer Máté 4 napja
Szücsi Csaba 5 napja
Vasi Ferenc Zoltán 6 napja
Dezső Márton 6 napja
Vezsenyi Ildikó 7 napja
Ötvös Németh Edit 13 napja
Pataki Lili 15 napja
Egry Artúr 16 napja
Gyurcsi - Zalán György 20 napja
Kiss-Péterffy Márta 20 napja
Sági Ferenc Dénes 21 napja
FRISS NAPLÓK

 Janus naplója 42 perce
Hetedíziglen 2 órája
nélküled 4 órája
Készül az album 11 órája
Tiszta víz II. 15 órája
Polgári perem peremtörténete 15 órája
- haikukutyin - 17 órája
PÁLÓCZI - SZABADVERSTAN 1 napja
Bátai Tibor 1 napja
A vádlottak padján 1 napja
az univerzum szélén 2 napja
A fény nem publikus 2 napja
Minimal Planet 3 napja
Játék backstage 3 napja
Szuszogó szavak 3 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Sáfély
Legutóbbi olvasó: 2024-02-21 08:46 Összes olvasás: 15730

Korábbi hozzászólások:  
493. [tulajdonos]: ...2023-05-15 12:37

SOK A PÁNIKOS FASZI .. én is ezt mondom..

Pánikos nő nincs.

Túllihegünk szarságokat..

És mindenki áhítattal olvassa a NAPLÓKAT '!!!! Pedig sok

Sok a vén faszi akik már sok nőt megevett.. :))))))))) de nem kellően eleget simán megmondom melyik fatkinca mikor menstruál! :))))

492. [tulajdonos]: kapuzárási pánik2023-05-15 12:28
Azt hiszem, hogy értem amit mondasz! Látod én meg mindig leköszönök. Azt hiszem ott lett ez elrontva, hogy nem kellett volna olyan halálosan komolyan venni a Naplókat.. :) Egyébként egy régi Dokkossal beszélgettem azokról az időkről, amint keresztülmentem. és végighallgatott, azt mondta, szerintem téged nem ismernek a Dokkon. És olyat is elmondott, hogy sok dolgot nem ért a naplómban. Kimásolta mik azok , hát ez az alfa, itt kezdődik minden nálad minden abszurd.. Kérdezett, rákkérdezett, és képzeld Ildim, olyan dolgokat nem értett amiről én azt hittem, hogy érthető.. gyorsan írok, és lassan egy újjal gépelek, sokszor azt sem veszem észre hogy már a második mondatnál tartok, holott a társam még az előző mondatomon kérődzik.. Nincs korrektorom, hogy erre figyelmeztessen. Viszont ezt már tudom , így ha megindulok, és valaki valamit nem ért, akkor én visszakanyarodom az előző mondatomhoz.. Szerintem a verseket kellene NAGYON komolyan venni a naplókat kicsit sem!!!!!! Jó én nem mindig vagyok itt, de borzasztó, hogy A napló olyan istentelenül fontos, VOLTAKÉPPEN MIÉRT FONTOS? HIÚSÁGuNK MIATT. Én úgy érzem , hogy a szeretethiány miatt is, és a bizonytalanság miatt is.. Megerősítés miatt..
És a mókuskáknak sem céljuk az, hogy egymás farkincájába rúgjanak bele, mert nem..
Ez összetett dolog..
De a politika is!
Minek??????
Beszélgessetek a nőkről a piáról a gyermetekről a virágról. Érdemes politizálni? Az ősember röhögögörcsöt kapott volna az egész emberiségen..
Az ősember a fejét fogta volna a hülye pasasokon.
Az ősember ......


Bennem sajnos valami alakul.. Nem óhajtok írni, de az lesz a vége.. ((((

Akivel beszélgettem a Dokkról az meg azt mondta, hogy sok a pánikos faszi.. :)) Ildim sietek.. A szövegértési nehézségek itt kezdődnek a naplóbanOlvasói hozzászólások nélkül
491. Vezsenyi Ildikó: Jelenség[tulajdonos]: jó vers, de2023-05-15 07:18
Drága Krisztina! Pontosan erre gondoltam. A jelenségre, ami mindkettőnket érintett. Köszönöm.

490. [tulajdonos]: Seneca2023-05-14 11:41
Az élet az égő tűz és a Nap, amely fényt ad. Az élet a szél, az eső és a mennydörgés az égen. Az élet lényeg, és ez a föld, mi és mi nem. (Seneca)

Olvasói hozzászólások nélkül
489. Hédervári Luca: fricska2023-05-14 11:36
én vagyok az aki sosem teszi be az ajtót maga mögött? :)

488. [tulajdonos]: John Bonham virtuozitása2023-05-14 11:34

487. [tulajdonos]: John Bonham virtuozitása2023-05-14 11:32
https://www.youtube.com/watch?v=IOb8otk7Y0U

486. [tulajdonos]: Sáfély monológja 2023-05-14 11:26
Nem ezek a könyveim, de József Attila köztük van. Mások a könyveim. Általában sosem az amit ajánlanak. Nem fogok futni a Vörös Liliomért, azért mert ahhoz már negatívan állok, hiszen az ember aki ajánlotta, meglehetősen vegyes érzelmeket kelt bennem. Igen ő a Karl, akinek igazat adtok, aki jó ember, aki okos ember, aki megmondja a tutit.. Aki átment sok mindenen. ( Ahogy én is átmentem, meg te is átmész, mert van problémád) Akitől elköszöntem egy életre és mégis itt vagyok a lapján? Vagy nem olvasok egyenlőre hanem sétálok az esőben? Sportolok, fotózom és írok? Olyan tisztának éreztem magam amikor idejöttem.. Úgy érzem bekoszolódtam.. Ez ilyen/ amaz olyan/ emez amolyan, de vissza lehet kérdezni, hogy szerintetek is? Itt éreztem azt, hogy Karl sem mindenható.. Fontosnak tartom, hogy meglegyen mindenki gondolata, és ha az érzései összegabalyodtak az sem baj.. Sokat tanultam tőled Karl, legfőképp azt, hogy mit ne tegyek, és most mosolygok.. Igen, nekem is rengeteg a hibám, szenvedélyes vagyok, és nem akarok nagyokat mondani.. Karl nem szól hozzám, nem ír vissza, büntet a csenddel. Már csak abban bízom, hogy nem tilt le.. Tudod több zöldet szerettem volna, több fát, több mesét.. És kérdeztem mit olvassak, és kis faluban élek, volt, hogy ketten kajtattunk könyv után. Míg lett egy végre.. Természetesnek veszem azt, hogy ha azt mondod olvasd el, elküldöm neked, aztán küldd vissza akkor ha sehol sem találod, még antikváriumban sem, vagy várni kell rá, vagy nincs raktáron. Ez olyan mint a sütés: könnyű, raksz bele tojást borsot és "raksz bele "olyat amit a drágasága miatt nem tudsz megvenni Krisztina.. Sosem fogom megízlelni az étel ízét, mert a legfontosabb hiányzik.. belőle. Elolvasom megint az Őzet Szabó Magdától.

485. [tulajdonos]: Ne félj 365.ször2023-05-11 16:33
Ezt elfelejtettem. Mielőtt kidobtok valakit nagyon komolyan kérem, hogy az ő véleményét is hallgassátok meg, mert lehet, hogy az a valami piszlicsáré dolog, de az is lehet, hogy komoly.
Nem látunk bele senki érzéseibe.
Ha valaki bocsánatot kér azt bocsássatok meg, még ha nem is tudjátok.. egyszerre.. :)
A Dokk nagyon jó felület, lehet, de végül mégis saját magamnak kellett elég fura módon gyógyulni..
Ez sokat ért.. :) Tanultam belőle..
Mivel nem néztétek a lapomat embereket ismertem meg, újakat.. Bírom őket.. Magyarul:
Ti eltüntetek, de helyettetek lettek új emberek..
Őrült világ ez amiben élünk. túlélünk.. Sajnos annyira abszurd, hogy hárítanak az embereka mindig újabb mocsoktól.


TUDOD, MELYIK JÓTANÁCS SZEREPEL LEGTÖBBSZÖR A SZENTÍRÁSBAN?
Ez a bizonyos tanács 365 alkalommal hangzik el a Bibliában. Isten valóban azt akarja, hogy békében legyünk!


Azt gondolnánk, hogy a Biblia leggyakrabban elhangzó mondata egyfajta „ne tedd …” típusú tiltás, vagy valami olyasmi, ami a felebarát szeretetére szólít fel. Tévedés! Valójában, az Ószövetségben és az Újszövetségben egyaránt leggyakrabban ismétlődő tanács a

„Ne félj!”

Lehet, hogy jól ismersz bizonyos szentírási részeket, például amikor Gábriel arkangyal megjelent Máriának és tudtára adta, hogy ő lesz a Megváltó édesanyja. Vagy amikor József meghallotta ezeket a szavakat és megtudta, hogy ő lesz Jézus nevelőapja: „József, Dávid fia, ne félj magadhoz venni feleségedet, Máriát, hiszen a benne fogant élet a Szentlélektől van!”(Mt1,20)


hirdetés
Amikor Jézus megszületett Betlehemben, egy másik angyal megjelent a három napkeleti bölcsnek és ugyanezeket a szavakat mondta. Vagy említhetnénk azt, amikor Zakariás megtudta, hogy felesége, idős kora ellenére, várandós. Zakariást felzaklatta a hír és félelem töltötte el. Azt angyal így szólt hozzá: „Ne félj, Zakariás, mert imád meghallgatásra talált! Feleséged, Erzsébet, fiút szül neked, s te Jánosnak fogod nevezni. (Lk1,13)

Vannak más részek is a Szentírásban a születéstörténeten kívül, amik arra bátorítanak minket, hogy ne féljünk. Jézus színeváltozásakor például a tanítványok arccal a földre borultak és nagy félelem töltötte el őket. Jézus odament hozzájuk, megérintette őket és azt mondta: „Keljetek fel, ne féljetek!” (Mt17,6-7)

A „Ne félj” és ehhez hasonló kifejezések háromszázhatvanötször szerepelnek a Szentírásban.

Mindennapi kis és nagy gondunk nagy része abból adódik, hogy félünk attól, ami történni fog. Az aggódás sok energiánkat elveszi. Minden rendben lesz az úton? Nem szenvedünk majd balesetet? Meg tudok bocsájtani a testvéremnek? Vajon azt teszem, amit Isten akar, hogy tegyek ebben vagy abban a helyzetben? Mi lesz az orvosi vizsgálatom eredménye? Vajon súlyosbodik az ismerősöm függősége? Vajon jó döntést készülök meghozni? Tényleg újra látni fogom szeretteimet a mennyországban? Ilyen és ezekhez hasonló kérdések motoszkálnak állandóan a fejünkben. Ám minden egyes kérdésnél Isten emlékeztet bennünket arra, hogy imádkozva és bizalommal Őfelé kell fordulnunk.

A Jelenések könyvében ez áll: „Ne félj a rád váró szenvedésektől! Az ördög néhányotokat fogságba vet, hogy próbára tegyen benneteket. Megpróbáltatásotok tíz napig tart. Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koszorúját.” (Jel2,10)

A Második Törvénykönyv szerint: „Legyetek bátrak, és erősek! Ne féljetek s ne rettegjetek tőlük! Mert az Úr, a te Istened veled vonul. Nem fog elhagyni, sem cserbenhagyni.” (MTörv 31,6)

A zsoltárosból tudjuk, hogy semmilyen földi erő nem árthat nekünk. „Világosságom és üdvösségem az Úr – kitől félnék? Életem oltalmazója az Úr – kitől rettegnék?” (Zsolt 27,1)

Jeremiás könyvében olvashatjuk: „Ne félj tőlük, mert veled vagyok, és megoltalmazlak – az Úr mondja ezt neked.” (Jer1,8)

Máté evangéliumában ez áll: „Ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, a lelket azonban nem tudják megölni. Inkább attól féljetek, aki a kárhozatba vetve a testet is, a lelket is el tudja pusztítani.” (Mt10,28)

Lukács evangéliumában pedig ezt találhatjuk: „Még a fejeteken a hajszálakat is mind számon tartja. Ne féljetek hát! Sokkal többet értek ti, mint a verebek.” (Lk12,7)

János evangéliumában olvashatjuk, amikor a tanítványok meglátják Jézust a vízen járni: „Ő bátorította őket: „Én vagyok, ne féljetek!”(Jn6,20)

Végezetül gondoljunk Szent II János Pál pápára, aki pápaságát szintén ezzel a fontos gondolattal kezdte: „Ne féljetek!”

484. [tulajdonos]: lufi leengedett2023-05-11 16:05
Bocs a sok mellédumáért, végülis mindegy hogy hogy de érzelmek nélkül lépek le. Az viszont meglep, hogy mekkora utálat van itt, és , hogy a a dokkon ki kicsoda mi az ami, mert nem olvasok., fura szavakon csodálkozom Tóth lapja alatt..
Hogy miért utálja kívülről ezt, vagy amazt az meglepett..
Azt hittem, hogy én haragszom, de tévedtem..

:)) toll a fületekbe, de tökkomolyanHozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2024-02-01 08:36 l
2024-01-06 21:31 Sokadik
2023-07-15 16:45 Kosztolányi M. szerint
2023-07-10 12:57 Genovéva ajánlása
2022-10-13 10:07 lilis
2022-05-13 09:03 lili
2021-11-05 08:42 lista
2020-11-27 16:47 Kedvenc verseim
2020-09-25 22:55 furim
2019-11-21 14:36 nélküled
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2024-02-21 22:53   Napló: Janus naplója
2024-02-21 21:25   új fórumbejegyzés: Szilasi Katalin
2024-02-21 19:28       ÚJ bírálandokk-VERS: Farkas György cím nélkül (6)
2024-02-21 18:49   Napló: nélküled
2024-02-21 16:59   Új fórumbejegyzés: Szilasi Katalin
2024-02-21 15:03   új fórumbejegyzés: Pálóczi Antal
2024-02-21 14:58   Új fórumbejegyzés: Pálóczi Antal
2024-02-21 11:53   Napló: Készül az album
2024-02-21 08:34   új fórumbejegyzés: Karaffa Gyula
2024-02-21 08:28   Napló: Tiszta víz II.