DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2834 szerző 38159 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

M. Szabó Mihály
  Alkonyat
Új maradandokkok

V. Szabó Mátyás: Feleselés (2022)
Vasi Ferenc Zoltán: Kifehérült száj
Vezsenyi Ildikó: Gáz
Misinszki Hanna: Hol a helye?
Valyon László: Számadás
Csapó Angéla: Váltó
Gyurcsi - Zalán György: csak egy kép miatt
Miskolczi B. László: Egy kis vers
Kosztolányi Mária: Cigány Kató ( változat)
Bara Anna: Téveszme
FRISS FÓRUMOK

Albert Zsolt 41 perce
Szilasi Katalin 8 órája
Filip Tamás 12 órája
Tóth János Janus 22 órája
Nagyító 22 órája
Gyors & Gyilkos 1 napja
Ötvös Németh Edit 1 napja
Szilágyi Erzsébet 1 napja
DOKK_FAQ 1 napja
V. Szabó Mátyás 2 napja
Kiss-Teleki Rita 2 napja
Bara Anna 3 napja
Pálóczi Antal 3 napja
Pataki Lili 3 napja
Zsolt Szakállas 3 napja
Gyurcsi - Zalán György 4 napja
Wesztl Miklós 4 napja
Vasi Ferenc Zoltán 4 napja
Bátai Tibor 5 napja
Vezsenyi Ildikó 5 napja
FRISS NAPLÓK

 Hetedíziglen 2 órája
Sáfély 9 órája
Hamis 23 órája
Ötvös Németh Edit naplója 1 napja
Játék backstage 2 napja
történések 4 napja
az univerzum szélén 4 napja
Bara 4 napja
N. D. S. L. (Vajdics Anikó) 6 napja
nélküled 8 napja
Fészek 9 napja
ELKÉPZELHETŐ 10 napja
PIMP 11 napja
Polgári perem peremtörténete 11 napja
A vádlottak padján 11 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Sáfély
Legutóbbi olvasó: 2022-12-02 02:45 Összes olvasás: 7033

Korábbi hozzászólások:  
234. [tulajdonos]: :-)2022-12-01 22:14
https://holdkatlan.hu/index.php/bongeszes/3473-morotz-krisztina-6

A Holdkatlan galéria, csak kattanjatok a kis képekre előjön nagyban is. Ez a hatodik sorozat.

233. [tulajdonos]: fény2022-11-30 22:03
Nem jól, mi lenne, nézek ki a fejemből ... töredékek ezek egy ismerősöm csetjéből, arra a kérdésemre, hogy hogy vagy.. Ekkor írtam le ezt : „Flectimur non frangimur!” A passió képein a töviskoronás Jézus jogara NÁDszál (Munkácsy Mihály: Ecco homo. Tudom, hogy egy másik naplómban is ott van, de időről időre ha úgy érzem nehéz, akkor a Ne félj ige ott van bennem, és ott a meghajlunk de meg nem törünk is-

„Népek kormányaikkal való diszharmóniáját harmóniába hozni mindig nehéz, még akkor is, ha a vezetők és a vezetettek – amennyire lehet – világosan látnak. Ha azonban a népek rövidlátással vannak megverve, a hatalmon lévők pedig egyenesen vakok, akkor a harmónia megteremtése némiképp bizony meghaladja az emberi erőt, s ilyenkor dönt a véletlen, a világszellem, a magasabb fény, a fátum, az Isten.”

Széchenyi István 1932232. [tulajdonos]: Ellenfények2022-11-29 12:25
Megkérdeztem Adamot az aktokról. Arról volt hírhedt, hogy nem állt mindenkivel szóba, ha nem voltak az illetőnek gondolatai. Felhorkant, hogy nem is éltél amikor az elsőt festettem, és kavargatta a vajas kávéját. Ez viszont igaz volt. Elmeséltem neki , hogy látom az aktját. Sosem festettem aktot, dörmögött, de mondd. Festettél, csak közé keveredett egy szeretés, ez nem is meztelenség volt , hanem szerelem vörösbor részegség, és egy nyár. A takarók gyűröttek, egy ágy és nagy tér, és a nő,
lehetett prosti vagy alkalmi, de düh volt azokon a lepedőkön , takarók és a nő szemérme
fehéren a türkiz lepel a lábain csomóban. Nem volt szép, de a legnagyobb erotikát ott láttam az alvó nő arcán, azon a szeplős arcon. Mély álomban, a nyálpatakot.. Düh, szenvedély a test éhsége és az újra akaromé volt ez.. amikor lefotózta álmában, akkor önmagát is, az ő is kettős volt a lelkét éreztem Ádámnak. A köszönömöt a lágy képen.. Ilyen arcot az örökít meg aki szeret. Persze, hogy nem tudta, hogy ki a nő. Zavarba hoztam a szavaimmal amikor kérdeztem őt..
Majd válaszolok később.. De ahhoz ismerned kell engem meg őt.. Azt az istentelen szerelmet amit
megátkozott. Azóta nem élek. Ismerned kellene bennünket. és nem elmesélni egy éjszakát. Atyaég semmit nem aludtunk. Tépett. Az semmi az a test éhsége ami nem csillapult, de csak te vetted észre, hogy magamat ábrázolom. Kócos, esetlen voltam, a fél pár zoknim sehol .. Á igen van trend az aktoknál , és tudod mi az? Ellenfény és a fekete meg a fehér. Nem teszek pontot a végére. És fogalmam sincs , hogy a zárójelbe tett kérdésekre kapok-e valaha feleletet. Nincs fekete, ahogy nincs fehér. Csak csontszínű tegnapok. és pár akkord
elhaló

------

Alvó lány

Vajon miről álmodik a fehér nő? Milyen álomképeket lát? Színesben álmodik a szerelméről, és tudja, hogy álmodik, még ne ébredjek fel, mondja saját magának, memorizálja az álmát, de az álomképek sietnek, hogy átadják helyüket egy újabb történetnek. Rálátni a függönyön keresztül, könnyű tüll takarja a moszkitók ellen. Az arca körül a haj szétterül az ágyon, és körülötte. Hosszan nézem ezt az álmot, majd hozzálátok, leskiccelem az alvót. Tudom, hogy szobor lesz belőle. Egy nő csak és a nyálpatak lassan folyik le a párnára, most elmosolyodik, napraforgókat lát álmában, tengernyit. Az éjszakát Noldevel töltötte, a nagy napraforgós képet nézegette, ami már az övé, ott hever az ágy végében. A legintimebb, ha valakit meglesünk, az az álom, opart mintákkal érkezik feléd. Aztán széttörik apró darabokra. Eszembe jut Cortázar pár sora: Minden szerelmes emlékezet őrzi a maga Bűnbánó Magdolnáit, és az enyém - tudd meg, ott ahol vagy - a szőke dohány illata, mely visszaröpít a te kalászba szökkenő éjszakádba, a te mélyebb bőröd szélrohamába. Nem az a dohány, amit leszívunk, a füst, amely torkunkat tapétázza ki, hanem az a bizonytalan, kétértelmű illat, amit a pipa hagy az ujjakon, s ami az egyik pillanatban, egy vigyázatlan mozdulatnál felemelkedik a maga élvezetostorával, hogy felágaskodjon tőle az emléked, a hátad árnyéka a lepedők fehér vitorlája előtt.
Csodálatos sorok, illenek a nőhöz, a szőkeségéhez, az álomban gyűrődött archoz. Szeretkeztek.. Emil Nolde kibontotta a nőt, és én gipszszobrot öntök belőle, becsomagolom, hogy annél inkább lássák a pucér álmát. A gondolatait, a kis nyálpatakot, Nolde domborműves napraforgóját, az ágynemű gyűrődéseit mind visszaadja a gipsz hófehér
takarója. Mint nagy hómező olyan lesz a kép. Az ágy lesz egyedül színes.
Ezzel mutatom, hogy ez a nő a színek között él, és hogy nem is illik hozzá a fehér, de most megszentségtelenítem ezzel a színnel. Ha elég erős lesz, remekmű lesz belől, ez már csak rajtam múlik. Felébred, még nagyon kábult, felébred, és néz Majd a függönyhöz lép, cseppet sem zavartatja magát előttem. Nevetve nézi a skiccet, kinéz az ablakon, Georges, eső lesz. Itt volt Emil az éjjel, aztán öltözik. Itthagyta a napraforgókat mondja. Látod micsoda színek? Vibrálnak, mint a te fehér szobraid, csak másképpen. És most veszem észre, ahogy nézem, hogy féltékeny vagyok az álmára, ami csak az övé. Meg a kis nyálpatakra. Lehet, hogy beleszerettem.


Gipszfehér

Képzeld el álmait
a színek opálos ragyogását
a foltszerű mozzanatokon
a történésen túl
ami marad
mint szakadozó anyagból a forgács
nem életkép amit látsz
szobor a félig kész mű


231. [tulajdonos]: hm2022-11-29 10:12
Joli egyszer azt mondta, hívjam koktélnak inkább.. A google a barátunk, tehát sokféle koktél van. Az Orgazmus koktélt választod, vagy a Mimózát ? A répa meg egyezményes jel .. túl vékony volt ... Az volt a tű. Véleményem van.. elég kemény.

230. [tulajdonos]: adathalászatról pár szó.2022-11-29 08:12
Azt hiszem, hogy kérni fogok valamit az oldal üzemeltetőitől. Annak idején hozzájárultunk ahhoz, hogy a trollok ártalmas figurák, védekezni kell ellenük. Regisztráció, anyanév, hol élsz telefonszám, visszahívás. Nem tetszett, de virul az adathalászat, és jelenleg félmilliárd telefonszámot árul a neten egy kiberbűnöző.. Itt a cikk amiben olvasni lehet arról is, hogy a facebook van a legxarabb helyzetben.

https://haszon.hu/megkeresni/fogyasztovedelem/telefonszam-adatlopas-kiberbiztonsag

Tudom, hogy nem lehet megkerülni ezt. Viszont nagy hibának tartottam akkor is. Mindenkinek kinn az adata a telefonszáma itt is.

Vajon akkora a biztonság? Az adatok fontosabbak itt is, mint a versek? Ahol tudom korlátozom. Ezen is gondolkodni kéne.. " Senki nem látja" A francokat nem.. Gondoljátok át ezt is.

229. [tulajdonos]: József Attila2022-11-28 22:53
József Attila

TÉL


Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni,
Hogy melegednének az emberek.
Ráhányni mindent, ami antik, ócska,
Csorbát, töröttet s ami új meg ép,
Gyerekjátékot, - ó, boldog fogócska! -
S rászórni szórva mindent, ami szép.
Dalolna forró láng az égig róla
S kezén fogná mindenki földiét.
Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni,
Hisz zúzmarás a város, a berek...
Fagyos kamrák kilincsét fölszaggatni
És rakni, adjon sok-sok meleget.
Azt a tüzet, ó jaj, meg kéne rakni,
Hogy fölengednének az emberek!
1922. okt.

228. [tulajdonos]: Ne féljetek. 2022-11-28 22:35
Elmesélem azt , hogy én mit gondolok a covidról, amit mindenki másképp él meg. Nagyon sokan haltak meg körülöttem, 3 osztálytársamat 1 hét különbséggel temettük. Meghalt Zsu is, mégsem kellett a koktél. Nem hőbörögtem, mind a két féllel beszéltem a miértekről. Sőt nagyon szélsőséges dolgokat is hallottam.
Egy rokon család megtagadott "oltatlanságom" miatt.. Nagyon rossz volt. Megbeszéltem magammal a nemet, de nem hőbörögtem, nem mutogattam másra. Ekkor már sokat jártam a természetben, rengeteg gyümölccsel, zöldséggel tömtem a családot, utána olvastam többezer éves gyógymódoknak. És többször megbüntettek. Nem törődtem az idővel.. Folytattam a természetjárást a mozgást és észrevettem, hogy erősebb vagyok.. A NE FÉLJETEK szó 365 kontextusban szerepel a Bibliában.. Ez a mondat akkora erőt adott, hogy nem féltem. Rendszert vittem az életembe, néha lusta napokkal. Teljesen feleslegesnek éreztem Joli konteós dumáját. azért azt is meghallgattam. 300 lelkes kis faluban élek. 3 férfi halt meg így. Egyik férfi kezében ott volt a mobil, amikor rátörték az ajtót.. János azt mondta, hogy írjam le a tapasztalataimat, de amikor belekezdtem volna más problémákkal is találkoztam. Volt egy fa, egy szilfa a réten. Lógott a kérge, és nem szakadt el a nagy fától.. Kapaszkodott bele. Az életbe. Két évig, vagy három, de ott lógott a kéreg. Őrült világ ami folyamatosan rábólint arra, hogy igen becsaphatjuk magunkat, hogy az ésszel ellentétes dolgoknak nekifuthatunk. Meddig?

227. [tulajdonos]: amit lefelejtettem2022-11-26 12:51
Csakhogy ezt ő fordítva értette, ahogy mondta.
a legrenitensebb tanítványa voltam.


A bogárszemű, aki szerint a matematika nagyon szép, a bogárszemű aki azt mondta, hogy kettőt soha nem fogok megtanulni az életben. Az egyik a fotózás, a másik a matematika. A fotó szerelem lett. Annyira zavart az utóbbi, hogy egy időben nagyon sokat foglalkoztam Zénon paradoxonjaival, a kedvencem az Akhilleusz és a teknős
paradoxonja, talán azért, mert végtelen ideig kellene az összeadást folytatni, így soha nem érhetnénk célba.

Szóval az a kétszer kettő is megkérdőjelezhető.. de ezt csak én mondtam.

226. [tulajdonos]: véletlenek?2022-11-26 12:28
Megkaptam megint.. Kristóf rám szólt hogy az idézetet tegyem zárójelbe ( és legalább azt ne írjam hibásan) De hát ezt én mondtam, illetve gondoltam persze így hülyeségnek tűnik.. -mondtam.
Ugyanez lejátszódott a kétszer kettőnél..
Velem tényleg megígértette a matektanárom, hogy a kétszer kettőt sosem tehetem magamévá. Matek korrepetálásra jártam, és egyszer azt mondtam a tanárnak, hogy csak véletlenül küldtek korrepetálásra, megyek is. Mész? Igen. Menj, de mennyi kétszer kettő? Négy . Nem négy. Hááát? Mindegy de a kétszer kettő Mórotz Krisztinának sose legyen négy! .Ígérd meg nekem, hogy sosem felejted el. Nem felejtettem el.


Ma ezt olvastam Camustól: "Mindig eljön a történelemben a pillanat, amikor halálbüntetéssel sújtják azt, aki ki meri mondani, hogy a kétszer kettő négy."


Kösz .. Ez a tanár volt az akitől a legtöbbet tanultam. És akivel levelezek Algériában született..Persze Camus abban a hónapban és azon a napon született mint én. négy nap eltéréssel...

225. [tulajdonos]: természetellenes2022-11-24 21:46

"Internetes konferencián vagyok" írja nagybátyám.kicsit felfordult ez a világ.


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2022-10-13 10:07 lilis
2022-05-13 09:03 lili
2021-11-05 08:42 lista
2020-11-27 16:47 Kedvenc verseim
2020-09-25 22:55 furim
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2022-12-02 07:27   új fórumbejegyzés: Albert Zsolt
2022-12-02 07:27   új fórumbejegyzés: Albert Zsolt
2022-12-02 00:42   új fórumbejegyzés: Albert Zsolt
2022-12-01 23:37   új fórumbejegyzés: Szilasi Katalin
2022-12-01 22:14   Napló: Sáfély
2022-12-01 20:09   új fórumbejegyzés: Filip Tamás
2022-12-01 15:49   új fórumbejegyzés: Filip Tamás
2022-12-01 15:02   Napló: Hetedíziglen
2022-12-01 10:00   Új fórumbejegyzés: Tóth János Janus
2022-12-01 09:58   NAGYÍTÓ /furim:re/