DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2836 szerző 38079 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

lengyel attila
  Az építmény
Új maradandokkok

Bártfai Attila Márk: Hokuszai öreg tigrise a hóban
Bara Anna: acélmezők
Tóth János Janus: ha az ember (reflexvers)
Szilasi katalin: Spenót tükörtojással
Tóth Gabriella: unoka (végleges)
Tóth Gabriella: Valahol
Bátai Tibor: BALLADA
Markovics Anita: Rubikon
Valyon László: Lutheriáda
Busznyák Imre: Láda február havában
FRISS FÓRUMOK

Szilágyi Erzsébet 5 órája
Bara Anna 6 órája
Tóth Gabriella 15 órája
Markovics Anita 1 napja
Gyors & Gyilkos 1 napja
Nagyító 1 napja
Kosztolányi Mária 3 napja
Kiss-Teleki Rita 6 napja
Bátai Tibor 6 napja
Bártfai Attila Márk 6 napja
Tóth János Janus 9 napja
Maretics Erika 10 napja
Busznyák Imre 12 napja
Szilasi katalin 13 napja
Zsolt Szakállas 14 napja
Konta Ildikó 14 napja
Horváth Tivadar 15 napja
DOKK_FAQ 16 napja
Albert Zsolt 18 napja
Ötvös Németh Edit 21 napja
FRISS NAPLÓK

 az utolsó alma 3 órája
Ötvös Németh Edit naplója 4 órája
Etzel Mark Bartfelder 10 órája
Hetedíziglen 11 órája
Más, és mégis ugyanaz 11 órája
N. D. S. L. (Vajdics Anikó) 14 órája
A HÁRMAK 19 órája
Gyurcsi 1 napja
Baltazar 1 napja
PÁLÓCZI: BRÜSSZELI CSIPKE 1 napja
Bara 1 napja
Vezsenyi Ildikó Naplója 2 napja
ELKÉPZELHETŐ 3 napja
Párbeszéd a DOKK jövőjéről 3 napja
Hordalék 3 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Sáfély
Legutóbbi olvasó: 2022-06-26 23:56 Összes olvasás: 2143

Korábbi hozzászólások:  
66. [tulajdonos]: qui? 2022-06-20 22:44
Ki lehetett az a francia festő? Képzeld festek is.. Illetve firkálok, az ujjakat fel kell lazítani .. Azért kell firkálni.. Egyébként nem nézegetem más fotóit, de van akire azonnal rácsapok.. Claude Monet most nálam a favorit, egyre inkább értem őt. Ő hat rám. Impresszió.. Nem sietek, mert annak nincs értelme. Kár, hogy nem ezt az arcomat ismerted. Kicsit hátragondoltam. Lehűlt az idő itt a gyms-vazs megyehatáron.. A tó már vas megyében van.

65. [tulajdonos]: mintha itt lennél 2022-06-19 12:24
Szeretem Bulgakovot. Ezt a regényét is. Oroszul, magyarul olvastam. Színpadi feldolgozását is láttam. Fontos mű.
Valóban szép idő van. Élvezd!
Menj ki a tölgyfádhoz, Krisztina! Hátha ott majd sugdos a füledbe két sort az a francia festő.
Bulgakov nem súgott senkiébe semmit.
Szép napot!

64. [tulajdonos]: lecseng2022-06-19 11:52
el kell hogy temesselek ahogy eltemettél engem szép lassan amikor hazudtál olvastam az arcodból a nőkből a kurváidból ahogy az egyik rózsafüzért mormolt öt perc múlva a cseppjeidet tudtam hogy olyan áhítattal nézett a megváltóra mint a férfi magjára amikor szent rituálétokat végeztétek a magod a rózsafüzéren és a kék könyvjelzőn a zsoltáros-könyvben de volt ebben valami buja és pogány és gyóntál a papnővel is megírlak mondtam megírlak almát ettem halott deszkákon álltam és minden játék volt a deszka is a bábu is
és te is élettelen márványfelület josé megírlak
mindegy ki vagyok ─ hiszen csak a középszer van tisztában önmagával de ők félelmetesen ─ én szeretem a bolondokat nyár van kukoricát lopok tudom hogy a kunyhóban szeretkeznek minden olyan békés remeg a levegő tedd el az üveget marquez és írd rá :született 67-ben az auréliók vérét hordozza magában csend van semmihez nem hasonlítható követhetetlen csend
a borostyán kobalt ingben sétál szíja a fák nedvét öli a kérgét szíja az egész dacos-szép laookon vért areuliánók és buendiák amaranták és fernandák josék és ursulák laokon-csoportja vett körbe tekeredett rám éjjel-nappal követhetetlenül és abban a rettenetes magányban ahol már nem érek hozzád.

63. [tulajdonos]: :)2022-06-17 12:43
Bártfai Attila Márk remekelt a legutoljára írt vesével. Fantasztikus.


https://gerryco23.wordpress.com/2013/11/21/masterpieces-of-chinese-painting-the-pursuit-of-happiness/


Nem halak, honnan ismerjük a boldogságukat?
Csak egy ötletet tudunk elfogadni és festményt készíteni belőle.
Ahhoz, hogy a hétköznapi dolgok finomságait megismerjük,
le kell írnunk a leírhatatlant.
– Felirat a 13. századi festményen, „A halak örömei”, Chou Tung-ch'ing


Ez számomra nagyon érdekes...

62. [tulajdonos]: Puff2022-06-17 11:39
Meg kell tanulnom a hiteles ábrázolást, de nagyképűnek látom magam akkor magam. Okoskodónak, de nem okosnak. Az alázatot sem éltem meg.. Mert nem tudtam mi az.

61. [tulajdonos]: Nagyítóból nem ment át2022-06-17 11:21
A szerző védelmében mondom, hogy mielőtt nekiálltam volna René Magritte versemnek, én olvastam a festőről, az anyjáról, elemeztem, hogy miért a fejükön a ruha, ( hiszen az anyja a Sombre nevű folyóba fulladt, és úgy húzták ki, hogy a szoknya az arcára tapadt-- Pl. senki nem értette a " sót a hajópadlóra öntöttem" De még ennek is utánajártam, és nem hasraütés volt ez.. És ezt nem kellett volna, ezt nekem tanulmányban kellett volna megírnom..
Arra jó volt, hogy egy csomó hírességnek ismertem meg a bolondériáit, de sokan azt hitték, hogy fantáziám szüleménye..
Sőt még a parfümmárkára is kitértem. Mélylila poison-t .

Nem szabad ezt a tudatos versírást sem használni, úgy hogy két hétig vers-kutatómunkát végez az ember gyereke. Amit én elkövettem a festőimmel, mert ezeket sokan nem ismerik.. Ahogy Dalinál is tettem, egyik fetisizmusa belevágva.. :)

Sok versemnél kutató munkáztam, ha az illetőt nem ismertem..
Oké, hogy átadok olyat amit nem, ismertek, Az Aggófű is ilyen volt Klee-nél..Ahogy Mirónál sem, ahogy volt a tágrazárt szemek, meg Man Ray, a kilencek... A szűr, a Joplin.. Csontváry és Frida Kahlo. De legalább megismertem őket.

Egy maradt ki: a személyiség.. A karaktereket tudtam hozni, de ritkán az érzéseket. Ehhez már felnőttem. No most az sem jó, amit Erika csinált.. Nem mutatta meg önmagát , vagy a benne élő démont, akit érez, mert érezte, de nem tudott belőle átadni, így semmi nem jött át..


Arról írjatok ami körülöttetek, netán távolabb de megtörtént.. Az arányokra figyelni kell.. Nem tudtam semmit, ahogy már tudom mi az erősségem.. ( Nem a vers) Legszívesebben kukáznám mindenem.. Erre meg a fotó tanított meg!!! Képi gondolkodás. Az arányokat ott tanultam valamennyire, és a pontosságot. A fegyelmet.
Nekem önmagamat kellett megismernem..
Most kezdődik a sok sallang után egy igazabb gondolatmenet. A miért pont én.. nem sajnálja magát.


Nem merem végigolvasni a verseimet... Nem volt bennem alázat , és ezért kellett hatalmasat buknom. Ma már egy "nagyarcot" látok, aki már tud gyönyörködni a versek szépségében. No most nálam az a bibi, hogy egy verset sem írtam! 6 év alatt.

Önkontroll. Remélem felszabadul egy gát, és talán egy négysorost össze tudok hozni. Verses hely.. Lefojtottam a verseket... Minden élveboncolás mögött jó adag önbizalomhiány is van..


60. [tulajdonos]: 67-ben születtem 2022-06-15 07:29
Mindenkit biztatok az írásra. 6 évig nyafogtam, hogy nem megy, elfelejtettem.. Aztán egy napon eszembe jutott Szamóca. Egy rajzlap és a poszton firkák. De hogyhogy? Édes lányom hát hogyhogy? Az ujjaim , és a csuklómat lazítom 3 év nem festés után. ( Miután tisztáztuk, hogy ki kicsoda.. )
Panaszkodtam neki nem írásomról, ő azt mondta: LE AKARSZ ÜLNI ÍRNI? BOLOND VAGY!
Kezdd így mint én! Jó de ez ezt mondta amaz azt mondta... Erre ő: kinek írsz, döntsd el! Ne írj egyelőre az olvasónak, az olvasó te is vagy. Írj teljesen természetesen.. Sasolj , ne búval baszottan nézd a világot.
Ne akarj megfelelni. . Látod itt előtted a firkát? Csinálom, de ha azt mondanák, Szami zománcozz, mert a kiállításodra ez kell, juszt sem készítek tűzzománcot.. Érted? Gondolj arra, amikor a fiad a szíved alatt hordtad, mosolyogtál, készültél, árcédulát néztél.. Olyan voltál mint egy fecske. Eljött az idő, és megszületett, ugye? Nem maradt benned, ugye? Bízz magadban, erősen.. Te vagy és a fehér papír! Szami és ha rossz lesz? Lesz az jó is.. Nézd apám, anyám Auswitzban haltak meg zdidó vagyok és van egy kis eszem. MAGAM FELÉ.
Ne edd magad írj, és menedzseld magad. Fotózz.. Ekkor történt az áttörés firkáltam mint a 3 éves kölyök énem.. Csuklóból firkáltam, és a gondolatok jöttek. Egyet azért tuok, egyszerűen írok, emberekről . Nem felelek meg Julisnak, mert mi van ha nem tetszik juliska főszerkező úrnak?


Egy a fontos az őszinteség, az irónia, a karakter, a hitelesség, az, hogy ne akarjak Janis Joplin lenni.. Hanem én magam.. Merni őszintének lenni, és ha nem írok úgy hogy jó legyen, mi van?
Nem jó kell ide, hanem igaz.

Magam, magamak.. Irónia , szarkazmus, nevetés nélkül írni? Menj Giacometti, és felejtsük el a napútat. Ne nagyon. Elő a karaktereidet édes öreglány! Merd leírni, hogy vén vagy mint az országút.. Merj...

59. [tulajdonos]: habakuk csuklik2022-06-14 20:52
megcsinálom a gyömbért a grippére :-))))) holnap. nincs itthon méz... holnap...

58. [tulajdonos]: magas vérnyomás2022-06-14 20:41
Megbetegedtem, bejöttem a gyaloglásból, á mondom 5-kor keltem azért zsibong a fejem meg zúg fülem.
De nekem sosem izél.. erre fogtam a mobilom, mindenkit kikérdeztem ki hogy van. Viktor azt mondta 3 kontinens elég volt neki, meg nem tud járni.. ( persze nem ha virág vagy! ) Te tényleg nem tudsz járni? De.. A másik, Krisztinám kitalálunk valamit most neked mi a bajod? Nem tudom , nem vagyok olyan mint máskor.. Neked nincs két egyforma napod! A harmadiknak megint mást írtam.. Nézzük Krisztike mi van itthon? Mérd meg a vérnyomásom rimánkodott elmém a digitális pumpi felé.. Mennyi? Error. Az nem lehet, mérd meg megint, 170/100 jézusom alacsony vérnyomású vagyok. Nehogy kávét igyál, hát kiöntöm félóra múlva fáztam... 35,2. Soha nem akartam téglaszínű hőmérőt. az, az a pirin be. Felhívok egy kutatót. Barátom, hívhatom azonnal bár az Alzheimer a területe. Égett a szemem..
Bencus vigasztal.. Ittál elég folyadékot? Igen, arra figyelek. Most írok és megint megijedve mindenkit agyonijesztek.. Hipochondria? Azért ez a magas vérnyomás megőrülnék tőle mindig 120/80 .. És még nincs vége fél szemmel riasztok mindenkit.. Ágyikó, és csak azért is Olga T. regény. Mi is a címe? Nyughatatlanok.

Fáj... Erre valaki írja József Attila inkarnációja lennél? Erre én, hé, hát tudod, hogy József Attila kos volt, de az aszcendense skorpió??
És képzeld nála az aszcendens túlsúlyos.. ( domináns) Fél szemmel meg akarom keresni József Attilát, de leteszek róla, mert Huba aggódik..
Eszembe jut a gyömbér. Nincs erőm hozzá-- jaj de élveztem mikor gyömbér univerzális edd csak!!!!
Egyébként elkészítem. Felment a lázam 35, 1-re.

Amúgy szeretnék hosszú életű lenni.. 35,9. Sosincs lázam.. 38-nál mgg nem volt több.. Viktor megszóéal : igyál forró csokit óriási....

olyan jó lenne kiröhögni magam.. A fotókat nem szerkesztettem be.. Mindig utáltam júniust. Ikrek hava, minden barátom kos. nagyanyám is az , babi is az, Ági is az Bencus is kos.. Csak Viktor halak, elvisel viráglétében egy skorpiót.

Na most nevettem, kié a habakukk napló ? beleírta már, hogy Szent Haba kukk, vagy jesszompepi?

57. [tulajdonos]: Teher alatt2022-06-14 15:42
Minden honfitársát rá akarja venni, hogy írjon egy könyvet. Azt mondta: oly kevés szükséges hozzá, hogy valaki könyvet írjon – némi szabadidő a munka után, még komputer sem kell hozzá feltétlenül. Aki veszi magának a bátorságot, annak mindig összejöhet egy bestseller, és akkor az erőfeszítését társadalmi felemelkedés jutalmazná. Ez a legjobb módszer a szegénységből való kitöréshez, mondta. Bárcsak mindenki egymás könyveit olvasná, sóhajtott fel. Fórumot nyitott az interneten. Állítólag már több százan csatlakoztak hozzá.
Nagyon tetszik a könyvolvasásnak a felebarátaink iránti testvéri kötelességként való értelmezése.


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2022-05-13 09:03 lili
2021-11-05 08:42 lista
2020-11-27 16:47 Kedvenc verseim
2020-09-25 22:55 furim
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2022-06-27 21:53   Napló: az utolsó alma
2022-06-27 20:55   Napló: Ötvös Németh Edit naplója
2022-06-27 19:58   új fórumbejegyzés: Szilágyi Erzsébet
2022-06-27 19:05   új fórumbejegyzés: Bara Anna
2022-06-27 19:04   új fórumbejegyzés: Bara Anna
2022-06-27 17:31   új fórumbejegyzés: Bara Anna
2022-06-27 17:29   új fórumbejegyzés: Bara Anna
2022-06-27 14:50   Napló: Etzel Mark Bartfelder
2022-06-27 14:38   Napló: Más, és mégis ugyanaz
2022-06-27 14:35   Napló: Más, és mégis ugyanaz