DOKK

 
2777 szerző 35273 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Dobi Ádám
  Alig kilátás
Új maradandokkok

Oláh Imre: Fény
Czékmány Sándor: 81 sor
Hepp Béla: Lakat-lan
Szikora Erzsébet: Hatóidő
Szakállas Zsolt: SZEPLŐK
M. Szabó Mihály: Miért?!
Berki Barbara Izabella: Sorstárs
Mészáros László: álomalvás
Sági Ferenc Dénes: a cserbenhagyás
Kosztolányi Mária: a Keresztapa (változat)
FRISS FÓRUMOK

Kántor Zsolt 26 perce
Karaffa Gyula 2 órája
Kosztolányi Mária 2 órája
Szoboszlai Judit 15 órája
Nagyító 17 órája
Oravecz Imre 1 napja
Frady Endre 1 napja
Gyors & Gyilkos 2 napja
Magyar Éva 3 napja
M. Kiss Gábor 4 napja
Keleti Anna 4 napja
Mórotz Krisztina 4 napja
Oláh Imre 4 napja
Vajdics Anikó 5 napja
Gyurcsi - Zalán György 5 napja
Berki Barbara Izabella 5 napja
M. Szabó Mihály 5 napja
M. Karácsonyi Bea 5 napja
Tiszai P Imre 6 napja
Kiss Anna Mária 6 napja
FRISS NAPLÓK

 Frady Endre 6 perce
Zúzmara 2 órája
költői kérdések 2 órája
Hajdúböszörményi Írótábor 2 órája
az utolsó alma 2 órája
hullám 3 órája
N. D. S. L. (Vajdics Anikó) 3 órája
Gyurcsi 3 órája
ELKÉPZELHETŐ 6 órája
Baltazar 8 órája
Minimal Planet 15 órája
fény 15 órája
Hogy vagy? 15 órája
Sorrento 17 órája
JÓ ÉJT! 21 órája
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Oswald Chesterfield Cobblepot
Legutóbbi olvasó: 2018-07-16 12:57 Összes olvasás: 39377

Korábbi hozzászólások:  
Olvasói hozzászólások nélkül
879. sesin: re:re: hamárO.C.C.: nem tudom2018-05-25 18:29
Értem. Köszönöm.

Olvasói hozzászólások nélkül
878. O.C.C.: nem tudomsesin: Hamár2018-05-25 17:16
Én tegnapig elviekben az adminisztrátora voltam és magamat töröltem abból a státuszból (mire megtaláltam hogyan kell már az összes idegszálam vége kirojtosodott, jól elrejti ezeket a facebook, így mit se tudok arról az oldalról már mondani.

Olvasói hozzászólások nélkül
877. O.C.C.: lírára prózaFrady Endre: próza2018-05-25 17:12
Oké, van bocsánat!

Olvasói hozzászólások nélkül
876. sesin: HamárO.C.C.: az elzett kulcsa2018-05-25 16:50
említésre került, gondoltam megnézem, de a dokk.hu facebookos oldala nem érhető el. Vagy engem letiltottak...sesin

Olvasói hozzászólások nélkül
875. Frady Endre: prózaO.C.C.: nincs bocsánat2018-05-25 16:45
Mélyebbek a gondolatok,
Mint mit versben elmondhatok.
Ily témát a rím sem show-z át,
Ezért választottam prózát.
;-)

Olvasói hozzászólások nélkül
874. O.C.C.: az elzett kulcsa2018-05-25 16:33
Kedves nemoda!

Imre szerintem kifejezetten optimista a jövőt illetően akár esti, akár kihelyezett, akár befejezett tagozat lesz a dokkból. Valójában egy eleven, pezsgő fórummá kellene tenni. Ez egyébiránt nehéz. Egyetlen példa. Lackfi János is elmondja az Imrével folytatott beszélgetésében, amit körülbelül az alakuló szerkesztőségi ülésen én is jeleztem (és egy ideig a facebookon végre is hajtottam minden új maradandokk, nagyítós és kiemelten ajánlott vers linkjének megosztásával egy ízléses és a szöveghez kapcsolható kép mellékelésével) hogy egy portál csak a közösségi oldalakhoz, a nagy videómegosztóhoz és az ízléses vizualitáshoz kapcsolva értelmes, így 2020 felé közeledve. Ez pedig nem kerül pénzbe. A dokk facebook profilja kihasználatlan. Az újabb csirke vagy sirály kép pedig felháborítóan ronda. De mindegy. Majd két év múlva lesz, ami lesz. Szerintem biztos sikerül pályázatokat kiírni és fiatal feltörekvő és becsatornázott szerzőket jutalmazni. Ez se kevés.

Olvasói hozzászólások nélkül
873. O.C.C.: hebebegegek2018-05-25 16:21
Úgy tűnik ma az "e" betűk többletében szenvedek, így keletkezett a "henem" és a "Kedeves" kifejezés.

Olvasói hozzászólások nélkül
872. O.C.C.: nincs bocsánatFrady Endre: okoskodásom2018-05-25 16:17
Kedeves Frady!

Ne viccelj! Viccelj! Kár, hogy most nem versben okoskodtál nálam, az emelte volna az utolsó nap ázsióját. A te humorérzékeddel azonban érdemes maradni, mert azzal sok mindent el lehet viselni.

Olvasói hozzászólások nélkül
871. nemoda: kódolva volt2018-05-25 16:08
Kedves OCC!

Igen, kódolva volt.
Egyetértek a megállapításaiddal, miszerint -
"A tulajdonosi szerkezet egyenlőtlenségébe kódolva volt, hogy a legnagyobb tulajdoni hányaddal rendelkező személy a dokk valódi ura, így önvizsgálatra, önmérsékletre, az eseményekről való közös értékelés vagy állásfoglalás kialakítására nincsen rákényszerítve. Félreértés ne essék, a legnagyobb tulajdoni hányaddal rendelkező ember nagyon sokat tett a dokkért és nagyon jóravaló ember általában, de olyan bizalma van önnön jóravalóságában és az álláspontjai helyességében, hogy képtelen érzékelni a sajátjától eltérő szempontok igazságait."
Pedig el kellene gondolkodnia rajta, hogy az elsekélyesedést választja-e vagy a fejlődést.
A döntés az ő jogában áll, de neki kell viselnie is a döntése következményeit is. Amennyiben a leépülést/leépítést választja, azontúl ne csodálkozzon, ha időnként a fejére olvassák, hogy mihez asszisztált.
A főszerkesztővel kapcsolatban sincs min csodálkozni, mert az is kódolva volt.
Ő csupán ugyanazt teszi újra és újra, mint eddig tett máshol, mi pedig várjuk, hogy az eredmény más legyen.
Miért lenne más?
A kérdés csupán az, hogy DOKK-ot akarnak-e az itteniek vagy megelégszenek azzal, hogy egy egészen más értékeket képviselő másik oldal esti tagozatává alakítsák ezt az oldalt.
Ami szerintem nem perspektíva.
Akárhonnan nézem ezt az áldatlan helyzetet, most is azt mondom, amit a saját naplómban már egy ideje mondogatok, a helyzet megoldásának a kulcsa Busznyák Imre kezében van, mert nagyon nem mindegy, hogy mire adja a voksát.

Olvasói hozzászólások nélkül
870. O.C.C.: szabad vegyértékekDuma György: Teherben tőlem duzzadnak a fák2018-05-25 16:06
Kedves György!

Mindenki Márknak szólít itt is, máshol is, ahogy az az üzenetekből, a verseimhez tartozó hozzászólásokból nyilvánvalóan kiderül, ezét az üzenetedet nyitó zavar a megszólításom felől mosolygásra késztet. Elfogadom a jelentéktelenséget amellyel benne megkínáltál. De hallgattam volna a Rudolfra is. Mindenesetre, ha én egy felületen bóklászva látom, hogy X-et X-nek szokták szólítani, akkor azt használom, kivéve, ha trágár szóról van szó.

Az egyhetes Madách-idézet (már kinyitotta a szemecskéjét de még szopik) nem ide illő, hiszen egyáltalán nem egy "i" az, ami a döntésem meghozatalára késztetett, hanem a teljes "ábécé". Azaz folyamatok és jelenségek sokasága, de ezekre kitértem már, így csak részben ismétlem meg magamat.

Egy internetes portál nem lakóközösség, nem is ország, a jellegében se hasonlít ezekre. Így, véleményem szerint a két hasonlat a szokásos példás sántaságnál komolyabb rendellenességgel küzd.

Ha jól emlékszem azt írtam, hogy a "dokk vállalhatatlan" számomra. Ha a számomra szó lemaradt volna, akkor tessék hozzágondolni. Mit értek alatta?

A dokk-felületén mindig is a minden hozzászólás szabad és csak a finom moderálás megengedhető elvét képviseltem, vagy a totális trolltámadás és a többszöri kérés esetén is ismétlődő trolltámadás esetén az ip. cím tiltását. A meg nem jelenítésben vagy a teljes moderációban különösen a fórumban nem hiszek. Erre vonatkozóan az első dokk-est hanganyagában hallható a vitám Filip Tamással. Most is ez az álláspontom ezt most Busznyák Imre a szólásszabadság elkötelezett híve és a főszerkesztő opponálja a fórumban. Karaffa Gyula a saját üzenőfalán kifejtette a kérdés kapcsán a gondolatait, azokkal értek egyet, azzal a különbséggel, hogy én a naplók tekintetében is a szabadság híve vagyok.

Hiszek a főszerkesztői önkorlátozás szükségességében, éltem is vele, azaz, ha egy versnél a szavazati arány kihozott valamilyen tiszta döntést azt soha nem változtattam meg és megelőző szerkesztői szavazatomat a szerkesztők többségének szavazatához igazítva helyeztem a maradandokkba vagy a múlandokkba a verseket. Amennyiben egy vers kellő számú szavazat mellett döntetlenre állt, akkor minden esetben a szerzőre kedvező módon döntöttem.

Hiszek abban, hogy minden team-nek közösen kell értékelnie a helyzeteket és azok alapján állásfoglalást megfogalmazni. Ez a múltban nem történt meg. És a tulajdonosi körben most sem történik meg. Ez egyébként nem az egyetértés szükségességét jelenti, henem egy azt egyel megelőző lépést, ami a dokk tulajdonosi és szerkesztőségi testületeiben rendre el szokott maradni, ezek hiányát magam is későn fedeztem fel.

Hiszek a tulajdonosi önkorlátozás szükségességében is. Jelenleg ezzel élek. Ajánlom Busznyák Imre szíves figyelmébe, aki Korányi Mátyást önkényes szultánnak titulálta oly sokszor. Azaz autoriter vezetésre már volt példa. Imre éveken keresztül a túlhatalom egészségtelenségéről beszélt. Félek, hogy jelenleg elkapta.

Igen, a munkabeszüntetés, a csendes tiltakozás, a passzív ellenállás nagyon gyakran az erkölcsileg helyes kiállás. Ez vitán felül áll. A jelen esetben? Ezt majd mindenki eldönti a maga számára.

Nem zavar az, ha valami rosszul hangzik, a transzparencia híve vagyok és kivétel nélkül minden embert ambivalens létezőnek ismertem meg, így készséggel elismerem, hogy számos bűnöm is hibám van magamnak is. Azonban egy megrekedt helyzet bizony egy megrekedt helyzet, ami fogva tartja a szereplőit, ha abban benne maradnak. Ilyenkor az eltávolodás dinamizálhatja a szituációt. És kiderülhet, hogy minden jó irányba halad vagy egy idő után az, hogy mégse.

Üdvözlettel:

Végh Adelmár

A napló folytatása
A napló jelszava:
Tartalom:
Add meg a biztonsági kódot: 0whb  


Olvasói megjegyzés
Feladó:Tartalom:
Add meg a biztonsági kódot: 3g9v  


Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2018-07-14 09:06 Vezsenyi Ildikó
2018-07-11 14:31 Bakkné Szentesi Csilla
2018-07-09 15:39 Vajdics Amikó
2018-07-09 09:04 Vajdics Anikó
2018-06-08 17:41 Metz Olga Sára
2018-05-29 16:37 Francesco de Orellana
2018-05-26 21:06 Szokolay Z.
2018-05-14 11:04 Pataki Lili
2018-05-03 14:16 P. SZ.
2018-04-28 01:12 Iványi Mónika
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2018-07-16 14:13   Napló: Frady Endre
2018-07-16 13:54       ÚJ bírálandokk-VERS: Kiss Anna Mária Csendes tragédia
2018-07-16 13:53   új fórumbejegyzés: Kántor Zsolt
2018-07-16 13:45   Napló: Frady Endre
2018-07-16 13:22   Napló: Frady Endre
2018-07-16 12:45       ÚJ bírálandokk-VERS: Horváth Szabina Érzés
2018-07-16 12:43       ÚJ bírálandokk-VERS: Berki Barbara Izabella ((( ))) 3.0
2018-07-16 12:39   Napló: Frady Endre
2018-07-16 12:33       ÚJ bírálandokk-VERS: Bara Anna az optimista
2018-07-16 12:26   Napló: Frady Endre