DOKK

 
2743 szerző 34720 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Kupcsulik Ágnes
  hétköznapi mágiák
Új maradandokkok

M. Karácsonyi Bea: narancs-ég
Bátai Tibor: reggeli rutingyakorlatok
Farkas András: Ekhómese
Bakkné Szentesi Csilla: game over
Vargha Magdolna: Megbocsátok
Paál Marcell: Diagnózis
Bíró Rudolf: Apámnak
Tar Ferenc: amúgy ha
Gyurcsi - Zalán György: András bácsi
Seres László: Kálváriánk
FRISS FÓRUMOK

Bátai Tibor 11 perce
DOKK_FAQ 13 perce
Szilágyi Erzsébet 2 órája
Gyors & Gyilkos 2 órája
Mészáros László 4 órája
Péter Béla 4 órája
Kántor Zsolt 4 órája
Petz György 4 órája
Gyurcsi - Zalán György 4 órája
Bak Rita 4 órája
Hepp Béla 5 órája
Siska Péter 5 órája
Szoboszlai Judit 7 órája
Nagyító 8 órája
Szikora Erzsébet 9 órája
Szigeti György 9 órája
Kőmüves Klára 23 órája
Gulisio Tímea 23 órája
Karaffa Gyula 1 napja
Kosztolányi Mária 1 napja
FRISS NAPLÓK

 Gyurcsi 11 perce
Kendé, bizony az árnyéka 26 perce
blue 40 perce
A VERS LEGYEN VELETEK 2 órája
Zúzmara 3 órája
Conquistadores 4 órája
Frady Endre 4 órája
Lángoló Könyvtár 5 órája
Baltazar 6 órája
P 7 órája
Szerdánként, kávé helyett 8 órája
Bátai Tibor 8 órája
Werner 9 órája
Oswald Chesterfield Cobblepot 10 órája
weinberger 12 órája
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Oswald Chesterfield Cobblepot
Legutóbbi olvasó: 2018-03-24 20:45 Összes olvasás: 32287

Korábbi hozzászólások:  
563. [tulajdonos]: ugróiskolafurim: re2018-03-24 10:20
FORMÁ-

Valóban azt gondolom, hogy több nő jelenlétére lenne szükség a szerkesztőségben. Nem kvóta alapon, és nem azért mert legyőzhetetlen sárkány ladyknek gondolom őket akik halálukig agresszíven küzdenek (milyen komor nő kép ez a materialista humánetológia szélsőséges irodalom idegen ideológiájának jegyében) hanem játékosabb, nyitottabb, teresebb alaphangulatuk miatt, amelyben ezere meg ezer formában meg van a: "jó, nézzük így, nézzük úgy, miért kéne egyetlen értelmezés foglyának lennünk, miért ne játszhatnánk?". De megígértem Csillának, hogy egy kicsit mással foglalkozom most a dokk helyett. Így, az erre a bejegyzésemre feltehetően beérkező alpári, tulajdonosi hím-főemlősi etológiai és nem szépirodalmi ihletésű bejegyzésre se fogok reagálni. A jövő méhében meg pihen, ami pihen. Rosemary gyermekétől azonban senkinek sem kell félnie. Minden jó irányba fog alakulni. A döntés már megfogant, lesz benne káposzta is, kecske is megmaradás is, jóllakás is, ahogy az kell. Krisztina még 10 év múlva is írhat majd itt meséket, amikbe nem fogalmazza bele magát. A világ kerek volt, de gömbölyű lesz. Tapsi-Tapsi Babának! Hapsi-Hapsi Mamának!

-LÓDÁS

562. [tulajdonos]: Rettegek! :D2018-03-24 07:25
PI--KA

561. [tulajdonos]: A jelöletlen jószándékról2018-03-23 16:36
A dolog persze végtelenül egyszerű lehetne a következő megoldások mentén.-

1. Filip Tamás elismeri, hogy rossz döntése nyomán vérszemet kapott Pálóczi Antal. Filip Tamás bocsánatot kér emiatt és elhatárolódik Pálóczi Antal minden megnyilvánulásától. Cserében Filip Tamás is bocsánatkérésben részesül.

2. Pálóczi Antal minden olyan személytől így tőlem is megjegyzések nélkül bocsánatot kér, akiket megbántott sunyi szavaival. Cserében én is bocsánatot kérek a kemény szavaimért.

3. A szerkesztőség újra láthatóvá teszi az annak idején Gyurcsi által indított dokk-estről naplót a maga teljességében. De lezárja, ahhoz új megjegyzést már nem enged hozzáfűzni.

4. Az úgynevezett Szokolay ügy a jövőben semmilyen kommentben nem jelenhet meg, az a hozzászólás amiben erre való hivatkozás történik azonnal törlésre kerül.

5. A női szerzők közül (kompromisszum kész személyiségük és tehetségük miatt) meghívnak két személyt a szerkesztőségbe. Javaslom a következők közül választani: Kiss Anna Mária, Kosztolányi Mária, Konta Ildikó, Burai Katalin, Fűri Mária.

-Valahogy így mindenki és maga a DOKK is épületes útra léphetne.

560. [tulajdonos]: Hőseink egyike a turpis2018-03-23 16:06
MEGTISZTÍTÓ--DALLAMOMLÁS


559. [tulajdonos]: cibetmacskák bélrendszere2018-03-23 15:50
A MAGA KERESZTJE-

Pálóczi Antal, itt és más fórumokon is, pl dokk email levelezés, tulajdonosi csoport facebook oldala megállás nélkül aljaskodik velem. Értem, hogy Filip Tamás első nekifutásra nem nekem szánta, de ez lett belőle, így sikerült úgymond. Ha meg így alakult, akkor gondolom bánja a fenne alapon tökmindegy. Ettől lehetetlenség eltekinteni. Mindenkinek más a sorsa. Filip Tamás irigylésre méltó, hogy egy nagy tehetségű alakkal küzdhetett, nekem csupán a jelentéktelenségében semmire sem szerény Pálóczi Antal jutott, akinek minden hozzászólásának fele önmaga tömjénezésében, a másik fele pedig részben a random vagy célzott másik fél pocskondiázásában, illetve a török ereszkedő dallam emlegetésében merül ki. Ez a karma. Túléltünk ennél nehezebb helyzeteket is, például a Filip Tamás emlegette nehéz időszakban a pszichiátriai gondokkal küzdő főnököm és a rémlátomásba illő team-csaták vérzivatarát. Másfél pokoli év, körbevadászás, fenyegetés, jelentgetések, kivitelezhetetlen plusz munkák, elmarasztalások, uszított ügyfelek. Szerencsére Böbe rémuralma véget ért és az 5 pribék is eltakarodott. Most ott csend van, élet, tisztességes együttműködés. Szóval MINDENKINEK vannak nehéz időszakai. Lehet, hogy nekünk komoly náthánk van a másiknak gyomorrákja. Kétségkívül mindkettő egészségügyi probléma. Egyébként senkiért nem kár. Minden kacifántosságot ugyanaz a kozmikus poéta gondol, élethelyzetekkel, lábas és ellenlábas jószágokkal, trutyival meg szippantó kocsival a magam háza táján és szippantó kocsi hadosztályokkal a másik háza táján. Valljuk be, a szart nem patikamérlegen mérik. Ha valaki szabad folyást enged neki, akkor már veszett az ügy. Azt hiszem szép lassan szedem innen a sátorfámat, pontosan az 1000. naplóbejegyzéssel elbúcsúzom megint ettől a felülettől mint anno, hosszú-hosszú időre. Irodalmilag és emberileg is kedvező események történtek akkor. Ha van ritmikája az életnek, akkor ennek most is így kell esnie. Különben is itt vannak ezek az elbeszélések és mesék, ezek a mostohagyerekek, ezekkel csak nyugalomban lehet érdemben foglalkozni. Igen, a tulajdonrészével mindenki azt tesz, amit akar. Egyre komolyabban hiszem, hogy helyes lenne, ha Szokolay Zoltán lehetőséget kaphatna megmutatni magát, mint tulajdonos. Így a kozmikus rend helyreállna. Végére járhatna ez a felesleges körke-tánc amibe oly sokan lettek így vagy úgy belerángatva. Mindenki a maga ambivalenciájában állna akkor önmaga és mások előtt és a tájban zengene a megbékítő muzsika.

-MINDENKINEK SZÁLKÁS

558. [tulajdonos]: távlatokba merengve2018-03-23 13:43
MORFON-

Azon töprengek, hogy fontolóra kellene-e vennem, hogy a tulajdoni részemet odaajándékozzam-e Szokolay Zoltánnak? Százszor tehetségesebb irodalmár mint Pálóczi és itt csak az irodalmi minőség az érdekes amint megtudtuk. Igen, ez egy helyes struktúra átalakító lépés lehetne.

-DROZOK

557. [tulajdonos]: Ajándék szarnak ne nézd a bajá2018-03-23 13:11
MI A PROBLÉMA?--MI A FÉLREÉRTÉS?

556. [tulajdonos]: vissza! vissza! vissza!2018-03-23 13:02
Szép volt Tamás!-

Nem élvezzük de tudomásul vesszük, hogy rendelkezésére állsz ebben a tekintetben bárkinek. Ahogy azt is, hogy hova rendeled az embert és a dokkot. Jung meséli az interjú kötetében, hogy éppen sétált haza a suliból és Istenre gondolt, ahogy magasan a felhők fölött-között trónol. Ám ekkor egy blaszfémikus gondolat akart betüremkedni gyermeki pszichéjébe, s ő rettegve nyomta azt el. Haza szaladt, és otthon egész nap küzdött a gondolat ellen. Kimerült, verejtékben úszott. Végül estefelé a gondolat kibuggyant a tudattalanból és elárasztotta az agyát. Istenből gusztustalan, hangok törtek fel (tán a szférák zenéjének egy új szerzeménye) és a pamacsos égben trónolván fosott egy egészségeset, ami egyenest egy templomra zúdult bezúzván annak szép tetejét és elárasztva az istentiszteleten jelenlevőket. Szóval nem kell ezzel kapcsolatban szégyenkezned. Ha mások ily magas respektust tulajdonítanak neked, helyes, ha osztod az áldásodat! Te legalább következetes vagy abban a tekintetben, hogy megtartod nekem tett ígéretedet miszerint "kérlelhetetlen ellensége leszel a dokknak". Napra nap monitorozod, noha sóval hintetted volna be a helyét olykor-olykor. Só és trágya, egyre megy, a mennyboltozat megremeg. Csinálod becsülettel, Jól csinálod. Nincs ezzel semmi baj. Minden mentség megillett téged.

-Hogy volt! Hogy volt!

555. [tulajdonos]: Ezt is fejtsük meg.2018-03-23 12:36
TÖPRENGJÜNK-

Töröm a fejem, hogy annak idején 2015 végén 16 elején Filip Tamás miért nem gondolkodott Pálóczi Antal meghívásában. Elég következetesen megegyezett akkor és ott mindenki abban, hogy őt nem. De képtelen vagyok rájönni, hogy miért nem ragaszkodott akkor a személyéhez. Most azonban bizonyítási lehetőséget emleget. Pálóczi Antal bizonyított.

-MERT AZ OKOS

554. [tulajdonos]: fül-szöveg2018-03-23 00:14
DIB-

Besötétedett. Az ágy mellett a földön ültem és tartottam, hogy le ne essen. Már mindenem fáradt volt ettől. Végül álmában felfészkelődött az ágy közepére. Ráhajtottam a fejem és hosszan-hosszan hallgattam a szív és egyéb dobogásokat. Hihetetlen zaj van az emberben. Ez volt a legszebb. Ez a sötét biomorf zenebona. A saját szívhangom megrémít, másoké megnyugtat. Bárcsak a nap egy nagy dobogó szív lenne! Jól halható, akár gyilkosságra is kész, tiszta szív. Ott, hallgatózás közben kellett volna elhunyni, és szép lassan valaki más árnyékává lenni. És a testtájak eltérő hómérséklete is csodálatos. Fakó, enervált hangja is vele aludt. A torkában szendergett a nevem, amivel szólongatott. Nem bírt egyedül lenni sose. Nyugtalan volt de senkihez se kötődött. Azt hitte, tollra érdemes a léte, helyzete. Mosolyogtam rajta. És halkan, hogy fel ne riasszam mesét suttogtam magamnak a szívhangok ütemére. Orosz mesét, a madarak nyelvéről.

-DOB

A napló folytatása
A napló jelszava:
Tartalom:
Add meg a biztonsági kódot: cm1h  


Olvasói megjegyzés
Feladó:Tartalom:
Add meg a biztonsági kódot: 5pc1  


Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2018-03-23 09:57 István Sándor
2018-03-19 21:35 paricska
2018-03-15 18:51 Vezsenyi Ildikó
2018-03-03 17:46 enigma
2018-02-20 17:21 Alba Sadi
2018-02-04 21:24 miss röfi
2018-01-26 15:05 stando
2018-01-23 21:20 Sági Ferenc Dénes
2018-01-16 21:04 F. Orsolya
2017-11-29 06:51 Gyurcsi
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2018-03-24 20:42   új fórumbejegyzés: DOKK_FAQ
2018-03-24 20:42   új fórumbejegyzés: Bátai Tibor
2018-03-24 20:29   Napló: Gyurcsi
2018-03-24 20:27   Napló: Kendé, bizony az árnyéka
2018-03-24 20:24   új fórumbejegyzés: DOKK_FAQ
2018-03-24 20:21   új fórumbejegyzés: DOKK_FAQ
2018-03-24 20:21   új fórumbejegyzés: Bátai Tibor
2018-03-24 20:12   Napló: blue
2018-03-24 20:10   Napló: blue
2018-03-24 20:00   Napló: Gyurcsi