Reszketés és halál
Reszketés és halál
Hallani a zörejt a csönd egén,
nem a nesz ordibál.
Harsog hang, a Világ másik felén
a halál trombitál.
Házasodott a bosszú asszonyával.
Nagy a lakodalom
és szétkürtölte a harsonával.
Mély az aggodalom.
Sötét erdőben bujdosik a jó.
Nem mozdul,csak reszket.
Bár a mocsokra ömlik a folyó
halál keze viszket.
Az erdőben szívja be a fákat.
Tőle remeg az égbolt
s hegyorom, hívja sötét bakákat
s meghal, ki erőtlen volt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.