Karácsony
Fehér. Fehér minden, ház füstölög.
Ablakon a meleg fény gőzölög.
Fázott cinkeszárnyak borulnak egymásba,
hang, a meleg házban van elásva.
Házban, ahol halk dallam párolog,
nem hallat varjú, füstben károlog.
Sovány hangja a szürke ágyban hál,
egyedül, s a ködben messzire száll.
Az est, hol szeretet és megértés
lakik, s mögött magányos remélés.
Hogy örökké a halk dalt hallhatom,
és ezért majd hálámat adhatom.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.