Naptár szerint értelmezve
Tipikus vasárnap reggel volt.
Naptár szerint értelmezve hétfő és dél.
Én a konyha enyhe szennyszagát kevertem
épp a pénteken kihűlt teába,
te meg a zuhany rozsdabarna hangját
kátrányfátylas hangfoszlányaiddal.
Fogtam a teát, és kiöntöttem.
Majd míg a zuhany némány gyászolt
(a tusfürdő ürült ki hörögve),
épp egy fallal odébb --- a gyufát
doboz - dohány - gáz pályára lökve ---
kék lángot szöktettem két csésze víz alá.
Mire végeztél, végeztem
a cigarettával.
A víz is kezdett a levegőbe szökni,
--- hát filterre öntöttem.
Elég lesz --- szóltál, s közben
a szárfának dőltél.
Forró - mondtad.
Mire összeszedtem
minden gondolatom,
te már a táskád fogtad,
és mint annyiszor negyven éve,
a szombat felfalta a vasárnapom.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.