Mosolyvers
elnézem azt a rojtot, ott a megkopott ágytakaróm végén
ahogyan csüggedten nézi a még kopottabb szőnyegem
s vajon a társaság teszi-e? - nem tudom,
de mintha elmosolyodnék...
azon a kis ráncon, amit bevettettél reggel Kedves
a párnám ásító ölén,
ahogyan visszasimítottam hajad kósza tincsét
s rám nevettél a barna foltos köntösömben
éreztem, mosolyom kél...
a szépségen és a szörnyetegen
aki e kopott, apró várban él
s nem is értem miért van az,
hogy Te mindig csak nevettél:
rajtam, a szobán, a világon
s a mosolyon az arcomon
de ott, akkor reggel,
a kopott ágyrojtról, s társáról
egy mosolyomért cseébe
varázsszőnyegest meséltél
és már én is én nevettem, kacagtam
ezer mosolyt viszonoztam
de egyben, az utolsóban
észrevetted-e?- nem tudom-
de ott volt mindenem
egy életem, a halálom
mert mosolly nélkül az arcomon is
úgy szeretlek, hogy rögtön idehalok!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.