Bíztató
Bíztató
Vízzé nem válik a tiszta, vörös vér,
de minden új nap új reményt ígér.
Dobd el a jót, s ved elő a rosszat,
s annak alapján csinálj sokkal jobbat.
Fogadd el önmagad s ne légy gyáva nyúl!
Légy oly ki rosszhoz is jól viszonyúl!
És ha úgy alakul, hogy nincsen kiút,
állj talpra, s ne játszd a hiút!
Ne vedd túl komolyan az életet!
Nem Te vetted magasra a méretet.
Azok járnak pórul, kik életből faltak,
mert már azok régen belehaltak.
Láss Világot, szórakozz, mértékkel!
Elégedj paradicsom adta értékkel!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.