Helen Bereg
Tanítómnak
Még csak tegnap volt talán,
Mikor mellém álltál,
S megfogtad a kezemet,
Mely félősen remegett.
Átvezettél szeretettel
A betűbuktatókon.
Simogattál, vigasztaltál,
Ha könnyem kicsordult.
Megmutattad, hogy a matek
Nem a szörnyek-szörnye.
Számjáték csak az egész,
Nem kell félni tőle.
S az írás, az olvasás
Nemcsak ákom-bákom,
Sorba szedett szép betűk
A könyvön, s az irkámon.
Tanítottál szeretettel,
Sok-sok szépre, jóra.
Vidáman és érdekesen,
Hogy elröppent az óra.
Még csak tegnap volt talán,
Mikor mellém álltál.
Megfogtad a kezemet,
Mely félősen remegett.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|