A próféta hangja
-Becsüld az életet,
s ha csak lehet,
neki ne árts.
vére ajkadon szent áldozat.
Mert az nem csavar,
s nem pótolható
csak úgy,
mint egy fogaskerék,
bár a gazdaság
az elpörög
akár a gazda nélkül is,
ki mint a munka, s föld
csak srófra jár,
mi lelkén átdöfött,
s a képzelet
mint megkötött
ragasztó -
konokan ragaszkodik
e tájolt valósághoz,
- a kis csikó csak vágtat
szűk karám belében,
de anyja tudja már,
nincs menekvés -
a gazdaság még szűkít szorításán,
s míg az ég vérzik, halottan,
mi létrákból raktunk nagy tüzet.
Hús épült a csontra,
s tajtékzó viharon
szab rendet az ész.
Mára csak kupleráj,
hol kurvák járnak tört csontokon.
Az információn mint denevérek
lógnak az égre már vakok,
s míg égtek,
alattatok
- halld-
kismadár haldokol.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.