Gyárban
Az üveggyárban már a
Szerelem is kevés,
Csak egy halogatott
Tüdőszűrés: szemét-felszedés.
Csak egy újrahasznosított
Közmondás-darab.
Ne sírjál, kérlek, mondtam,
Hogy az üveg csendes, de harap.
Azt hittem átlátlak téged,
S átlátom kóbor-magamat.
Most elmegyek, addig
Játssz a hiányommal, ő marad.
Száz darabból egy sem illik,
Semmim bütykös helyére,
Beszélj, kedves, beszélj!
Adj írt nyelvem tompa hegyére.
Hangoddal bontsd le köztünk
A néma hulladék-falat!
Érdekes, mintha üvegből
Lenne az egész torz pillanat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.