Elegy
A szívünk átköltözött a fákba
az Allewelt téren ma rügy fakad
nap süt egy halom friss osztrigára
egy pincér jön sötét ruhában és
már véget ér a nap
nézem az este lilája leszáll de te hol vagy
lichthofbräu fényben úszik minden ami volt
s micsoda pozor! éveink voltak
most citromízű a szívünk megrándul az óriás
osztriga fönt a hold
s mi csak elfolyvást ülünk egy sötét balkonyon
nézd halál és élet kerge futkosása
az égre hegedő kék szirénanyom
knődelpuha álmaink pompásan szétgurultak
készülj a globe-nyi gyászelőadásra
most játszvafény jönne már a reggel
de hét trombita visszaokádja az estét
amit magadnak hittél feledd el
a világ csak ragasztva volt belénk
és már megy szét
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Holmi, 2006/9