Hány éve emlékszem
Hány éve, hogy tanítottál?
Huszonöt is elmúlt már.
Mintha ma lett volna,
Az első tanóra.
Kedves szemed sugarával
Megtelt a szoba,
A mosolyod arcod ráncán
Felvillanni látom ma.
Rosszak voltunk, elevenek,
Mint minden gyerek.
Megálltál a katedránál,
S az osztályban állt a csend.
Ma már tudom, hogyan tetted,
Összehúztad a szemed,
S fokról-fokra csendesedtünk,
Mint lassuló görgeteg.
Tanítottál türelemmel.
Addig nem léptél tovább,
Míg nem láttad szemünkben
A megértés sugarát.
Ma már tudom, hogyan tetted,
Lényedből áradt a szeretet,
S mi küzdöttünk, mert féltünk,
Hogy e csoda elveszhet.
Titkodat lassan megértem,
S ma én adom tovább:
Csak szeress okos szeretettel,
S e szeretet visszaszáll.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.