Maradok
Portyáz a határőri portás
HANIBAL ANTE PORTAS
Kimehet, ki váltott kilépő levelet
Mondták, pucoljunk, míg lehet
Cipőt, vagy leheletet még
Most is itt rontom énemet
Levegőt veszek üres üzletben
Ez itt most ötletkiképző tábor
Hódít az ítélkező mámor
Gumigyurit gyúrnak belőled
Felőled
Anyád is elmehet anyádba
Csak semmi ne vesszen kárba
Parancsra bokacsattintással felelsz
Ötletkiképző tábor
Bátor seggnyaló tanfolyam
Nézzük, NO csak anyanyelvedet
-irodalmi nyelved hogy(an) áll,
idegen nyelved van, működik?
Vagy csak küszködik a létért?
Van aki “hazaszalad” nyáladzóval
Nyelve alatt – szegény
Reményt remél
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Symposion, 1996
Kötetben: Elnapolták a holnapot (Muzslya, 2003)
Kiadó: Sziveri János Mûvészeti Szinpad Muzslya