Senkirályfi
Lovam nincs és nem is volt soha,
Koronát se láttam még életemben,
Nem vagyok senki harmadik fia,
Nem készülök sárkányok ellen.
Kastélyom még csak kísértett sincs,
A trónusokat csak hírből ismerem,
Kincstáramban a semmi a kincs,
Egy sírhantnyi föld, annyi sincs nekem.
Seholország senkiházi senkirályfija,
Nincstelen, de mégis uralkodó,
Kinek még a sehol sem családi birtoka,
Mégis, mégis boldog földönfutó.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.