Valami fontos
Mondani akartam valami fontosat,
S most toporgok, mint aki elfelejtette,
Kínlódva keresi, nézi, hová tehette,
S a súlyos szavakért majd megszakad.
Földre vetem magam, durcás gyerek,
A múlt milliósávos keresztútján
Hallgatok bölcsen, mintha tudnám,
Hogy merre tovább, mit tegyek?
Itt van mindenegyes szó a nyelvemen,
Minden hang, mit ember kiadni képes,
De számomra e szókincs túl szegényes,
Hát néma daccal elvetem.
Valamit akartam, valami fontosat,
Úgy éreztem jussom kimondani, jár,
Hiszen annyit beszéltem hiába már,
Mégis hagyom kihűlni a forró vasat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.