Szabadság
Éppen a láncomat fűztem,
mikor szembejött a szabadság.
Oly furán dülöngélt szegény,
akár viharban halászhajó,
távol a partoktól, némán,
mely csak úr arcán keres reményt,
izma hallgatag feszül.
Az a fajta igaz szabadság,
mely a láncain fityeg,
melyet kénye-kedve szétszakít.
Kinek nincsen eszme,
kihűlt világa üres cserép.
Régen szembejött a szabadság,
mely a láncain fityeg.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.