arcátlanul
(? pimasz fohász)
tisztelt költő úr te aki már fenn
bocsásd meg hogy én itt lenn
magasságodhoz fel nem érve
nyaldosom bőszen lábaid nyomát
nem tisztelek benned se Jézust
se Máriát kiveszett belőlem mára
a szent alázat egy felség létezik ami
rég nem a gyalázat hitem egy nagyságot
ismer el szándékom tiszta nem szülte gőg
csak kényszer formai és tartalmi hibákat vétve
fel nem érve ésszel keresem az utat
fosom a szót mondhatod rám bátran mániás voltam
én kérem már annyi más nem érdekel a fontos
az a tudás amit csak tőletek leshetek el
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Szintézisben Antológia (Budapest, 2006)
Kiadó: Világóceán Kiadó