Júniusi mese egy kertben
ha már mellém nem jössz
fák alá árnyas hintaágyba,
melléd guggolok,
csendesen ringatni próbállak
a hínárfonatú függővarázsban
kis angyalnak látlak,
épp most készülsz
zöld burokban megszületni,
küldetésed szívemet
cseresznyecsapdába
csenni
lábam alá lesek, s ím,
csoda esik a lugasban,
hullott cseresznye lakik
pucér talpamban,
nem más ez, mint
júniusi cseresznyebogár,
ki akkor éled, mikor
a fákon édesre érett a nyár,
így lesz gyümölcsből
bordószín kis állat,
elhordott szandálban
mesefolt-mintázat
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.