Tüköridõ
1.
augusztus, aratás, cséplés ...
elcsépelt témák egy versben
múlt, jelen, s jövő a kérdés
idő hosszában, keresztben
jövő a múlt tükörképe
a tükör pedig a jelen
girbe-gurba, piszkos, szép-e?
talán csak sötét éjjelen
helyet cserél jobb a ballal
sokminden áll fejtetőre
délibáb-jövőnk robajjal
zuhan le, s por száll belőle
2.
nagyúrnak, főúrnak tellett
a jobbágyok vérét szívták
a csuhások, ahogy kellett
ördögi harcukat vívták
viszályok és testvérharcok
ország testét marcangolták
török után a labancok
az országot leláncolták
tehetetlen tehetségek
tűntek el a süllyesztőben
szenvedünk sors-betegségben
nép- és nemzet-züllesztőben
rég volt, elmúlt, mit tanultunk?
mi változott körös-körül?
Trianonból sem okultunk
és a Gonosz csendben örül
(Szent István Napján elmélkedve)
2005.08.20.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.