Nem értem
Gondolatok, jelképek
Mire jó a béke?
Mire jó a háború?
És mért fekszem le élve?
Miért mondom neked amit?
És mért válaszolsz úgy?
Mért ellenzem mit tanítassz?
És mért akarom mégis, hogy tudj?
Mért fekete és fehér?
Miért van árnyék és fény?
Miért múlnak az évszakok?
És mért van bennem éjfél?
Miért nem olvadok bele?
Mért nem nyugszom meg?
Mért nem békélek meg vele?
Mért kell az a sok heg?
Miért járok, mért lélegzem?
Miért szeretek, mért érkeztem?
Miért borul be így a lelkem?
Miért röhög visítva a szentem?
Miért nem komoly a nézetem?
Mért nem béna a fél kezem?
Miért nem érzek sok félelmet?
Mért kerülöm a kényelmet?
Mért esik lefelé az eső?
Miért nem minden érthető?
Miért hazudnak az emberek?
Az igazság miért szendereg?
Miért születtem, aki vagyok?
Mért vannak a gyümölcsben magok?
Miért kettőtől születik gyerek?
És én most miért szenvedek?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.