Hivatás
Alkoss valódit, eszményi szépet.
Oktass, de szórakoztasd a népet.
Adj fel a bölcsésznek rejtvényt bőven.
Szenvedj eleget, halj meg időben,
tüdővészben vagy étlen-szomjan,
sántán, vakon, kiátkozottan,
fúlj a tengerbe, akasszanak fel,
taposson össze kattogó henger,
súlyos homályban légy kristály tiszta,
a múzsa csókját ne idézd vissza,
bohóckodj, bókolj, fejezd ki hálád,
hisz nyilván megfogtad Isten lábát:
lettél már éltedben halhatatlan
és összes műved sem marad
kiadatlan.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.